Didem

Marmara Bölgesi Yemekleri / Marmara Bölgesinde Ne yenir?

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:19

Marmara Bölgesi Yemekleri / Marmara Bölgesinde Ne yenir?

Jelibon
Marmara Bölgesi Yemekleri / Marmara Bölgesinde Ne yenir?

DÜĞÜN ÇORBASI

Yapılacak miktara göre, yoğurt, su, un çırpılır. Ocaktaki et suyu alındığı zaman salınır, karıştırılır. Sonra içine pişmiş kuşbaşı et atılır. Piştikten sonra indirilir. Üstüne domates salçası ile tereyağı kızdırılıp dökülür.

——————————————————————

ETLİ ERİK YEMEĞİ

Malzeme:
500 gr. Erik, 200 gr. Parça et, 1 baş soğan, 2 çorba kaşığı katı yağ.

Yapılışı:
Erikler tatlı ve bardak eriği cinsindendir. İncecik doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine parça etler ilave edilerek pişirilir. Piştikten sonra çekirdekleri çıkarılmış erikler içine atılır. Biraz da böyle pişirilerek indirilir. Soğan konmadan da yapılabilir.

—————————————————————–

DAĞAR KEBABI

Malzeme:
1 kg. Orta yağlı koyun eti, 6-7 baş soğan, 1 baş sarımsak, 250 gr. Patates, 2 kaşık salça, 150 gr. Yağ, Bir miktar tuz, karabiber, baharat.

Yapılışı:
Etler yıkanıp bir kap içerisine konur. Diğer tarafta arpacık soğanlar soyulur sarımsaklar diş diş ayrılır , patatesler de soyularak üç dört parçaya bölünür. Üzerine salça , tuz ve baharat konur , harman edilir hazırlanmış dağar (ömlek) içine konup üzerine basacak kadar su konur.

Ağzı kalın bir kağıtla kapatılarak bağlanıp fırına verilir. Uzun zaman fırında kaldıktan sonra alınır ve servis tabağına boşaltılıp servis edilir.

—————————————————————-

CİĞER PİLAVI

Malzeme:

2 su bardağı Pirinç, 250 gr. Ciğer, tuz, 3 çorba kaşığı tereyağı, su.

Yapılışı:

Ciğer haşlanıp gayet ince doğranır, kavrulur. Su ilave edilerek ölçü ile yıkanmış pirinç ve tuz konarak pişirilir. Üzerine tereyağı haşlanır. Sıcak yenir. Bir ölçü pirince iki ölçü su konur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile