Jelibon
Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri / Doğu Anadolu Bölgesinde Ne yenir?
Doğu Anadolu Bölgesi Yemekleri / Doğu Anadolu Bölgesinde Ne yenir?
KESME ÇORBA
Malzeme:
500 gr. Un, 1 litre Et suyu, 250 gr. Mercimek, 2 kaşık salça, tuz, 2 kaşık margarin veya tereyağı.
Yapılışı:
Hamur iyice yoğrulur , ince ince kesilir. Önceden hazırlanmış olan kaynamış su içerisine dökülür.(Bu su et suyu da olabilir). Haşlanmış mercimek yağda kızartılmış olan soğan çorbanın içine konur. Biraz salça da atılır.
————————————————————————
ÇILBIR
Malzeme:
500 gr. Mercimek, 1 su bardağı bulgur, 2 baş soğan (kıyılmış), 150 gr. Kıyma, ½ demet maydanoz, 2 çorba kaşığı salça, tuz.
Yapılışı:
Mercimek sade suda biraz pişirilir. Sonra bulgur ve tuz ilavesiyle de pişirildikten sonra, yağ, kıyma, salça bir tavada kızartılır. yerli tabiriyle sahraç yapılır ve üzerine dökülür. Üstüne reyhan, maydanoz ekilerek yenir.