Asya

Fare ilaçlaması hakkında bilgi

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 5:16

Fare ilaçlaması hakkında bilgi

Esmer Melek
Fare ilaçlama,
Fare ilaçlaması hakkında bilgi

Fare memeli hayvanlar grubunda incelenen kemirgen bir canlıdır. Fare gen yapısı itibari ile insanlara en çok benzeyen canlılardır, bu nedenle genellikle laboratuar ortamında deney hayvanı olarak kullanılır. Büyüklükleri türlerine göre değişen fareler esnek bir yapıya sahip olup küçük deliklerden bile rahatlıkla girebilirler. Genel olarak insanların besin kaynaklarına ve insanların kendilerine zarar veren fareler, insanların besinlerini yer ve besin bulamadığında insanları ısırır. Ev ve iş alanlarında açıkta buldukları gıdalar üzerinden beslenirken, yediği besinlerin üzerine salya ve dışkılarını bırakırlar. Bu durumda insanlara çeşitli hastalıklar bulaştırırlar. Bu nedenle fare ile mücadele etmek ve fare ilaçlaması yaptırılması gereklidir.

Genel özellikleri itibari ile bedeninin altında 4 tane ayağı bulunan farenin uzun bir kuyruğu vardır. En önemli özellikle ise güçlü diş, ağız ve tırnak yapılarıdır. Güçlü tırnakları ile düz duvarlara bile tırmanabilen fareler, güçlü dişleri ile tahta, odun, taş hatta mermer gibi sert maddeleri bile kemirebilir. Bazı fare türleri beslenmesini otçul yollarla sağlarken bazı fare türleri ise etçil yollarla beslenir. Memeli canlılar olmaları nedeni ile doğurarak üreyen fareler, yavrularını bir süre sütü ile besler. Yılda 5-6 kere çiftleşen fareler her seferinde 10-12 yavru yapar. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde yaşayan farelerin onlarca türü vardır.

Fare türleri arasında en çok bilinen türler; Lağım faresi, çatı faresi, tarla faresi, kör fare, fındık faresi, ev faresi, kanguru fare en bilinen fare türleridir. Fare ısırması sonucu insanlara birçok hastalık bulaşabilir. Fare ısırması insanlar tarafından hissedilmez. Bunun nedeni farelerin ağızlarında deriyi uyuşturucu özel bir sıvı salgılamalarıdır. Bu sıvı deriyi uyuşturur ve fare ısırığı hissedilmez. Farelerden korunmak ve bulaştırdıkları hastalıklardan korunmak için fare ilaçlaması yaptırılmalıdır. Fare ilaçlama için profesyonel fare ilaçlama şirketlerinden destek alınız. Mutlu ilaçlama şirketimiz fare ilaçlama ve tüm haşere ilaçlamalarında profesyonel hizmetler vermektedir.

EV FARESİ

Ev faresi insanların sıklıkla karşılaştıkları bir türdür. Ev faresi yapı ve şekil olarak türünün en küçüğüdür. Genellikle insanların yaşadıkları alanlarda sık görülürler. Ev faresinin boyu 5–10 cm arasında değişmektedir. Ev faresi yılda 8-10 defa yavru yapar ve her yavru yapmasında 6-10 adet arası canlı yavru doğurur. Yaz kış her mevsim ev faresine rastlamak mümkündür. Mutlu ilaçlama şirketimiz ev faresi ilaçlama hizmeti sağlamaktadır.

ÇATI FARESİ

Çatı faresi genellikle evlerin çatı ve bodrumunda yaşayan bir fare türüdür. Boyları ortalama 20 cm civarında olan çatı farelerinin ayakları ve tırnakları çok güçlüdür. Bu nedenle çatı faresi en yüksek yerlere bile rahatlıkla tırmanabilir. Çatı faresi yılda 6-8 defa üreyerek her üremesinde 8-10 adet yavru doğurur. Çatı faresi beslenmesini çatılardan ev içlerine girerek bulduğu besinler ile sağlar. Çatı faresi ilaçlama için Mutlu ilaçlama şirketimizi günün her saati arayabilirsiniz.

LAĞIM FARESİ

Lağım faresi fare türleri arasında en büyük ve en pis olanıdır. Yaklaşık 30cm civarında boyu olan lağım faresi kanalizasyonlarda ve tuvalet borularında yaşar. Lağım faresi ev içlerine girerek yiyecek arar ve bulamadığında insanları ısırır. Yılda 4-6 kere üreyen lağım faresi her üremesinde 6-8 arası yavru yapar. Lağım faresi ilaçlama uygulamalarında Mutlu ilaçlama şirketimiz profesyonel hizmetler sunmaktadır.

TARLA FARESİ
Tarla faresi ekinli alanlar olan tarla ve bahçelerde yaşar. Bu alanlarda yetiştirilen meyve ve sebzeler ile beslenen tarla faresi ekinlere zarar verir. Tarla faresi fare türleri arasında iri olanlardan biridir. Tarla faresi ilaçlama için Mutlu ilaçlama şirketimizi arayınız

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile