memoli

Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:46

Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur

Esmer Melek
Ağlayan Bebeği Susturma Yöntemleri,
Ağlayan Bebek Nasıl Susturulmalıdır

Bebekler sıkıntı veren her durumda teselli bulmak için yardım aramaya programlanmıştır. Bebeğinizin ağlaması, beyni henüz yeterince gelişmediği için tek başına başa çıkamadığı bedensel hisler için sizden yardım istemesi anlamına gelir.

Sevgili Anneler Bebeğiniz ağladığında ne yaparsanız yapın sakinleştirememekten mi şikayetçisiniz? Ne yaparsanız yapın bebeğiniz susmuyor mu? Belki de bir yerlerde bir hata yapıyor olabilirsiniz. 5S yöntemini denemeye ne dersiniz.ABD’li ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp’ın bulduğu 5S yöntemiyle 5 dakika dolmadan bebeğiniz sakinleşiyor. İşte O yöntem

Kundak yapmak: Ancak siz Türklerin eskiden yaptığı şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde değil. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbende benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca mutlaka uyuduğu odada ‘beyaz gürültü’ dediğimiz ses olsun.

Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.

Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.

Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

Şşşşşşşşşşt’ demek: Kulağına yüksek sesle ‘şşşşşşşşşşt’ deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile