Derin

Ramazan ayında şeytanlar zincirlenir

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:24

Ramazan ayında şeytanlar zincirlenir

Kayıtsız Üye
ramazanda şeytanlar zincirlenir
ramazan ayında şeytanlar zincirlenir bu doğrumu ?


Cevap: Ramazan ayında şeytanlar zincirlenir

Deli Sevdam
Ramazan’da şeytan nasıl zincire vurulur?

Ramazan ayı gelince şeytanların bağlanması doğrudur. Bu konuda Peygamberimiz şöyle buyurur…Mehmet Paksu yazdı.

"Hocam, Ramazan’da şeytanlar bağlanıyormuş, ama hâlâ vesvese veriyor." Ramazan ayı gelince şeytanların bağlanması doğrudur. Bu konuda Peygamberimiz şöyle buyurur:

"Ramazan ayının ilk gecesi girince şeytanlar ve cinlerin azgınları zincire vurularak bağlanır." Şeytanların zincire vurulması doğru, ama kıyamete kadar vesvese vermeye devam eder. Sâd suresinin son âyetlerinde geçtiğine göre, şeytan Allah’ın emrine karşı gelir. Yüce Allah da onu Cennetten kovar ve "Hesap gününe kadar lânetim senin üzerine olsun" der.

Şeytan da, "Yâ Rabbi, onların diriltilecekleri güne kadar bana süre tanı" diyerek, insanoğluna düşmanlığını ilan eder. Cenab-ı Hak da, "Sana süre tanındı. Bu süre vakti belirlenmiş bin güne kadardır" der. Şeytan ise, "Ya Rabbi Senin izzetin hakkın için onların hepsini azdıracağım, ancak içlerinden ihlasa erdirdiğin kulların müstesna" diyerek insanların yoldan çıkarmak için Allah’tan müsaade alır.

Sonunda Yüce Allah, "Cehennemi seninle ve sana uyanların hepsiyle birden dolduracağım" buyurur ve insanlığa kıyamete kadar sürecek olan imtihan kapısını açar. Ancak Ramazan ayın gelince, bu ayın hürmetine Cenab-ı Hak şeytanların hızını keser, fakat şeytanlar yine de vesvese vermeye devam ederler. Şeytanlar insanlara hiç ilişemeyecek olsalar, bu sefer de imtihan kapısı kapanır. Mesela bütün insanlar ister istemez oruç tutarlar, günah işleyemezler, bu da dinin özüne aykırı düşer. Cennet/Cehennem mefhumu da ortadan kalkar.

MEHMET PAKSU/BUGÜN


Cevap: Ramazan ayında şeytanlar zincirlenir

Misafir Üye
Ramazanda cinlerden olan şeytanlar zincire vuruluyor ancak insanlardan olan şeytanlar (yani hücrelerine kadar şirk-küfür-nifak işlemiş olan siyasiler vb.) zincirlere vurulmuyor. onlar hâla işbaşında.

http://www.siyasetmektebi.com/bu-seytani-zincir-tutmuyor.html

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile