Azize

Açık giyinmek orucu bozar mı

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:44

Açık giyinmek orucu bozar mı

Kayıtsız Üye
açık giyinmek orucu bozar mı ?


Cevap: Açık giyinmek orucu bozar mı

Kara Sevdam
Yaz sezonuna denk gelen Ramazan ayı, vatandaşların kafasında farklı soruların oluşmasına yol açtı. Tatilleri Ramazan ayına rastlayanlar, dekolte giymenin ve mayo giymenin orucu bozup bozmayacağı tereddütünü yaşarken; İzmir İl Müftülüğü, kafa karıştıran sorulara yanıt verdi. İzmir İl Müftü Yardımcısı İlyas Öztürk, oruç tutarken denize girmenin ve her ne kadar İslami tesettür kurullarına uygun olmasa da mayo giymenin oruç ibadetine zarar vermeyeceğini ifade etti. Orucu bozan koşullar bellidir. Tatil ortamında da bu koşullara uyarak ibadetimizi yapabiliriz” diye konuştu. Öztürk, “İbadet Allah ile kul arasındadır. ibadete gölge düşürecek davranışlardan kaçınalım.

Diğer bir soruda Dekolte ve mayo giyene bakmak orucu bozarmı, buna cevapta tabiki dekolte ve mayo giyen birini gördüğünüzde orucunuz bozulmaz fakat dekolteli veya mayolu birine şehvetle bakmak orucu bozar.

Şimdi burdan şunu çıkarabiliriz Mayo giymek Dekolte giymek orucu bozmuyor ama başka insanların orucunu bozmasına neden olabilir bu nedenle dekolte giymek orucu bozmuyor diye bu şekilde giyinmek doğrumu acaba yoksa giymemeyi tercih etmekmi doğru.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile