Azize

Bilgisayarın Bütün Özellikleri

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:31

Bilgisayarın Bütün Özellikleri

Deli Sevdam
Bilgisayarın Bütün Özellikleri Öğrenme

Bilgisayarın Bütün Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim

Bilgisayar; kendine önceden yüklenmiş program gereğince çeşitli bilgileri-verileri uygun ortamlarda saklayan ve istenildiğinde geri getiren, çeşitli aritmetik ve mantıksal işlemler yapan; çok hızlı çalışan elektronik bir cihazdır.
Bilgisayarın elektronik kısmına donanım (hardware), program kısmına ise yazılım (software) denir.

Bilgisayarınızın tüm özelliklerini öğrenmek istiyorsunuz. Ama programsız bir şekilde nasıl yaparım diyorsanız? Dxdiag komutu tam bu noktada ihtiyacımızı giderebilir.

Windows işletim sistemlerinin belli başlı komutları vardır ve bu komutlarla çeşitli ayarları kısa yoldan yapabiliriz. İşte bu kodlardan biriside dxdiag komutu Bu komut sayesinde sisteminizin tüm özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Komutun kullanımı

Başlat > Çalıştır > dxdiag > ekrana gelen dosyada tüm özellikleri görebilirsiniz.

Bilgisayarın donanımsal ve teknik özelliklerini gösteren bir kaç program var.Everest Home Edition programı bunların arasında en çok tercih edileni.

Everest bir sistem bilgilendirme programı.Donanımsal olarak işlemci, anakart, ekran kartı, bellek, depolama birimleri, sürücüler, ses kartı monitör, klavye, fare ve diğer aygıtlar hakkında oldukça ayrıntılı ve sisteminizi daha iyi yapılandırıp kullanabilmenizi sağlayacak olan bilgiler verebilmektedir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile