Azize

Klavyede Daha Hızlı Nasıl Yazarım

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:31

Klavyede Daha Hızlı Nasıl Yazarım

Deli Sevdam
Klavye Teknikler
iKlavyede Daha Hızlı Nasıl Yazarım

Klavyede Hızlı Yazma

Klavyede hızlı yazı yazmak istiyorsanız 10 parmak tekniğini öğrenmeniz gerekiyor. Q klavyede de 10 parmak yazarak hızlı yazı yazma tekniğini öğrenebilirsiniz biz size F klavyede 10 parmak ile hızlı yazma tekniklerini söyleyeceğiz.

F klavye ile yazı yazarken öncelikle dik oturulmalıdır. Parmaklar klavyede yerini aldıktan sonra klavyeye bakmadan harflerin yerini tanımaya çalışın. Biraz çalıştıktan sonra klavyeye bakmadan aklınızda tasarladığınız kelimeleri parmaklarınızın kendiliğinden harflerin yerini bulduğunu göreceksiniz. Sol elinizin serçe parmağı klavyenizde A harfine gelecek şekilde sıralayın. Sağ elinizin başparmağını da J harfi üzerine gelecek şekilde sırasıyla yerleştirin.

SOL EL

Serçe Parmak: A > F klavyede U

Yüzük Parmak: S > F klavyede İ

Orta Parmak: D > F klavyede E

İşaret Parmağı: F > F klavyede A

SAĞ EL

İşaret Parmağı: J > F klavyede K

Orta Parmak: K > F klavyede M

Yüzük Parmak: L > F klavyede L

Serçe Parmak: Ş > F klavyede Y

Baş parmaklar space tuşunun üzerinde olmalıdır. Parmaklarınız yazmaya başlamadan önce ve yazarken sürekli bu blok üzerinde olmalıdır. Diğer harflere parmaklarınız geçiş yapacaktır. Örneğin T harfini yazabilmek için sağ elin işaret parmağını bir yana kaydırırsınız. N yazabilmek için sağ el orta parmağınızı bir yukarı kaydırırsınız. Bu şekilde kaydırmalar ile on parmak yazım tekniğine başlayabilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile