Azize

Bilgisayarın Çözünürlüğü Nasıl Ayarlanır

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:31

Bilgisayarın Çözünürlüğü Nasıl Ayarlanır

Deli Sevdam
Bilgisayarın Çözünürlüğü Nasıl Ayarlanır

Bilgisayarın Çözünürlük Ayarı
Bilgisayar Çözünürlüğü Nasıl Ayarlanır

Windows XP‘de masaüstündeki boş bir alana farenin sağ tuşu ile tıklayın ve açılan küçük menüden Özellikler satırını seçin. Böylece Görüntü Özellikleri isimli yeni bir pencerenin açılmasını sağlayacaksınız.

Windows Vista ve 7‘de ise masaüstündeki boş bir alana farenin sağ tuşu ile tıklayın ve açılan yeni menüden Ekran Çözünürlüğü satırına tıklayın.Açılan yeni pencerede ekran çözünürlüğü ile ilgili ayarları göreceksiniz.

Windows XP‘de Görüntü Özellikleri penceresinin üst kısmındaki Ayarlar sekmesine tıklayın. Burada Ekran Çözünülürlüğü ve Renk Kalitesi isimleriyle belirtilen iki önemli bölüm bulunmaktadır.

Windows 7 ve Vista‘da ise renk ayarlarına Gelişmiş ayarlar seçeneğine tıklatıp yeni bir pencere açarak ulaşabilirsiniz.Açılan pencerede Monitör sekmesine tıklayın ve aşağıdaki Renkler seçeneğini göreceksiniz.Burada 16 bir ve 32 bir seçeneklerini göreceksiniz.16 bit seçeneğini seçmek görüntüleme sürenizi artıracaktır.Fakat gerçek kalitede renkler için 32 bit seçeneğini öneririz.

Windows XP‘de yer alan Ekran Çözünülürlüğü ayarı ise, simgelerin ekranda nasıl görüneceklerini belirler. 15 inç bir monitör için 800×600, 17 inç bir monitör içinse 1024×768 değerlerini tercih edebilirsiniz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile