memoli

Atatürk Sanata Ve Sanatçıya Niçin Değer Vermiştir Kısaca

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:29

Atatürk Sanata Ve Sanatçıya Niçin Değer Vermiştir Kısaca

Kayıtsız Üye
atatürk sanata ve sanatçıya niçin değer vermiştir kısaca


Cevap: Atatürk Sanata Ve Sanatçıya Niçin Değer Vermiştir Kısaca

Deli Sevdam
Atatürk sanata ve sanatçıya değer vermesindeki en büyük etken toplumların ileri medeniyet seviyesine ancak sanata önem takdirde olabileceğini söylemiştir.

Atatürk çocukluğundan itibaren sanata ilgi duymuştur. Ayrıca sanatın bazı dallarıyla çok yakından ilgilenmiştir. Gençliğinde şiir ve edebiyata yakınlık duymuştur. Atatürk, şiir ve edebiyat dışında müziğe de büyük bir ilgi duymuştur. Şarkı ve türküleri dinlemekten büyük bir zevk alan Atatürk, zaman zaman okunan şarkılara eşlik etmiş, oynanan halk oyunlarına katılmıştır. Bazı Rumeli türküleri, onun sesinden notalara dökülmüş ve müzik repertuarımızda yer almıştır.
Mustafa Kemal Atatürk sanata ve sanatçıya verdiği önemi şu sözleriyle belirtmiştir: "Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır."

Atatürk, Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından, toplumsal dehasını bir kez daha göstererek Türk Ulusunun kültürel alanda da gelişiminin şart olduğunu belirtmiş, kültür ve sanat alanında da bir çok yenilik getirmiştir


Cevap: Atatürk Sanata Ve Sanatçıya Niçin Değer Vermiştir Kısaca

Misafir Üye
Bu cevap çççoookkk uuuzzzuuunnn kısa cevap yazın


Misafir Üye
çok güzel müzik sınavında çıktı ve 100 aldım


Misafir Üye
kaçıncı sınıfsın

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile