Ansiklopedi

Atmosfer Basıncının İnsanlar Üzerine Etkisi

Bu konu Ansiklopedi tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ansiklopedi
Ansiklopedi
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4417
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:07

Atmosfer Basıncının İnsanlar Üzerine Etkisi

Kayıtsız Üye
Atmosfer basıncının insanlar üzerine etkisi nelerdir ?


Cevap: Atmosfer Basıncının İnsanlar Üzerine Etkisi

Deli Sevdam
Atmosfer Basıncının İnsanlar Üzerine Etkisi

Atmosferdeki gazlar canlı ve cansız tüm varlılara basınç uygular. İnsan vücuduna da aynı basınç etki etmektedir. Hava her santimetre kareye yaklaşık 10N kuvvet uygular. Bu hesapla ortalama bir insan vücuduna 150.000N kuvvet etki etmektedir. Vücut içi sıvı basıncıyla dengelendiği için 15 at arabası ağırlığındaki bu yükü biz hissedemeyiz.

Uzaya çıkan insanlar bu nedenle basınç dengeleyici elbiseler giymek zorundadır. Çünkü uzayda vücut içi sıvı basıncımızı dengeleyecek bir hava basıncı bulunmamaktadır.

Gaz basıncından yararlanarak çalışan aletler
Günlük hayatta gaz basıncından yararlanarak pek çok alet geliştirilmiştir. Özellikle gazların itici etkisinden yararlanılan aletler yoğun olarak kullanılmaktadır. Deodorantlarda, tıraş köpüklerinde, yangın söndürme tüplerinde, bisiklet pompalarında, mutfak tüplerinde, otomobil hava yastıklarında hep gaz basıncından yararlanılır. Açık hava basıncı yükseğe çıktıkça azalır, deniz seviyesine inildikçe artar.


Cevap: Atmosfer Basıncının İnsanlar Üzerine Etkisi

daima üye
çok harika bilgilerdi zaten benim sıklıkla her konuda ziyaret ettiğim bir sayfasınız bir kez daha öğretmenin azarından beni kurtardığınız için teşekkür ederim hepinizin eline sağlık ve bütün öğrencilere tavsiye ederim:D
GAMZEGUL = DAİMA ÜYENİZ


sıla doğan
Çok teşekkür ederim

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile