memoli

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Olur

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:00

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Olur

Kayıtsız Üye
çocuklarda bebeklerde gaz sancısı nasıl olur ?


Cevap: Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Olur

Deli Sevdam
Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Olur

Bebeklerde meydana gelen gaz sancısı kolik adı ile tabir edilir. Gaz sancısı bebeklerde, 3 aylıktan küçük olanların ortalama yüzde yirmisinde görülür. Bebek doğduktan ortalama 2-3 hafta sonra gaz sancısı başlar ve bebek 3 aylık olana kadar artarak devam eder. 3.ayını dolduran bebekte gaz sancısı şikayetleri azalarak yok olur. Bunun dışında ender de olsa, bazı bebeklerde 8-9. aya kadar gaz sancısı yani kolik devam edebilir.

Bebekte gaz sancısı olduğu nasıl belli olur?

Bebeğiniz aç ya da susuz olmamasına rağmen, ayaklarını karnına doğru çekip, ellerini sıkarak ağlıyorsa gaz sancısı çekiyor olabilir. Bebeğinizin ağlama süresi 3 saatten fazla sürüyorsa, sürekli huzursuz tavırlar sergiliyorsa gaz sancısı çekiyor olabilir.

Bebeklerde gaz sancısının sebepleri nelerdir?

Bebeklerde gaz sancısının net bir sebebi yoktur. Genel olarak sindirim sisteminin tam gelişmemiş olması, yediği mamalarda veya anne sütünde alerjiye sebep olabilecek madde bulunması bebeklerde gaz sancısı yapabilir. Bebeğinize ilk 6 ay anne sütü vermeli, 6.aydan sonra takviye gıdalar ve anne sütü ile devam etmelisiniz. Şayet bebek anne sütü içmiyor, sadece mama tüketiyorsa, mamanın gaz sancısına sebep olabileceğini düşünerek mamayı değiştirebilirsiniz. Anne olarak tükettiğiniz besinlerin sütünüzle beraber çocuğa geçerken gaz yapabileceğini unutmayın ve gaz yapacak besinleri tüketmekten uzak durun.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile