memoli

Atatürk Milli Kültürümüzün Korunması Ve Geliştirilmesi İçin Neler Yapmıştır

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:31

Atatürk Milli Kültürümüzün Korunması Ve Geliştirilmesi İçin Neler Yapmıştır

Kayıtsız Üye
atatürk milli kültürümüzün korunması ve geliştirilmesi için neler yapmıştır ?


Cevap: Atatürk Milli Kültürümüzün Korunması Ve Geliştirilmesi İçin Neler Yapmıştır

Deli Sevdam
Atatürk Milli Kültürümüzün Korunması Ve Geliştirilmesi İçin Neler Yapmıştır

Aynı kültüre sahip olan insanların oluşturduğu topluluğa “Millet” adını veren Atatürk, devletin sağlam bir şekil de ayakta kalabilmesi için milli kültürün de en üst seviyede gelişmiş olması gerektiğini ifade etmiştir.

Milli kültürü bir olan insanların milleti; milletin de devleti oluşturacağı düşüncesine sahip olan Atatürk, Türk milletinin milli kültürünün mutlaka sağlam olması gerektiğini bir çok kez dile getirmiştir.

Atatürk, ailelerin çocuklarını yetiştirirken Türk örf ve adetlerini iyi öğretmeleri gerektiğini, kendi aile yapısını ve toplum psikolojisini iyi bilen bireylerin kültürlü bir toplum olarak hayata sım sıkı sarılacağını savunmuş, bu duygu ve düşüncelerini yurt gezileri sırasında halkı ile sürekli paylaşmıştır.

Türk milletinin birlik ve beraberliğinin sağlamlığını, milli kültürünün zenginliğine ve sağlamlığına bağlayan Büyük Önder, bu konuda yapılacak olan çalışmaların milli bir eğitim programı dahilinde yapılmasını gerektiğini söylemiştir. Eğitimin insan yaşamının her anında büyük bir etkiye sahip olduğunu çok iyi bilen Atatürk, milli kültürün önemi üzerinde çalışmalarda bulunarak, ülke insanının yabancı fikirlerden ve geçmişte Türk toplumuna büyük zararlar veren hurafelerden uzak durması gerektiğini ifade etmiştir.

Milli kültürün her şeyin ötesin de devletin yapı taşı olduğunu savunan Atatürk, bu düşüncesiyle Türk milletinin kendi kültürüne yabancı kalmaması gerektiğini, öz kültürüne sadık kalmakla aslında devletine olan bağlılığını gösterdiğini dile getirmiştir.

Atatürk’ün milli kültüre verdiği önemi anlatan şu sözlerini milli kültürün değeri açısından bir kez daha hatırlayalım: “Asıl uğraşmaya mecbur olduğumuz şey, yüksek kültürde ve yüksek fazilette dünya birinciliğini tutmaktır.”

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile