admin

İstanbul’un fethi

Bu konu admin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
admin
admin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 12501
Yanıt Sayısı: 0
22 Mayıs 2021, 1:48

İstanbul’un fethi

Hayat…
İstanbul’un Fethi;

29 mayıs 1453 günü , o zamanki ismiyle konstontinopolis şehri yanlızca 21 yaşındaki Sultan 2. Mehmet Han komutanlığındaki OSMANLI ordusu tarafından ele gecirilerek Peygamber efendemiz (s.a.v.) in müjdesini yerine getirdiler.

Yıllarca bizi Çanakkale’de gecemeyenler alınamaz denilen İstanbulu sadece 58 gün koruyabildiler bitmek bilmeyen duaların karşısında.

İstanbul’un Fethini; Peygamberimiz (s.a.v.) müjdelemişlerdir. Hendek harbinde, hendekler kazılırken, kimsenin kaldıramayacağı bir büyük taşa rastlandı. Mü’minler dediler ki ‘Ya Resulullah biz bu taşı kaldıramıyoruz’ Bunun üzerine peygamberimiz (s.a.v.) besmele çekti ve kazmayla taşa vurunca, taş parçalandı ve 3 ayrı taş parçası 3 ayrı istikamete gitti. Bu sıçrayan taşlar, 3 fethi simgeliyordu. Bunlardan birisi İstanbul’un fethi, öbürü İran’ın fethi, bir diğeri de Mısır’ın fethini müjdeliyordu. O günden beri, asırlar boyu İstanbul’un fethi için sayısız seferler yapıldı. Fakat Cenab-ı Allah, fethi Sultan Fatih’e nasip etti. İşte Efendimiz (s.a.v.)’in mübarek hadisi şerifleri böylece gerçekleşmiş oldu. Bu hadisi şerifle ne büyük bir müjdeye mazhar olunmuştur. Hem Sultan Fatih, hem onun ordusu ve hem de evlatları olarak bizler bu hadisi şeriften elbette gurur ve şeref duyuyoruz. Bir başka Hadis-i Şerif’te ise Peygamberimiz;

Letüftahannel Kostantiniyyete, Feleniğmel Emiru Emiru Ha, Feleniğmel Ceyşu Zalikel Ceyş’.

İstanbul mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan; ne güzel kumandan, onu fetheden asker, ne güzel askerdir’ buyurmuştur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile