Derin

Kumar Oynamak Niçin Zararlı Bir Alışkanlıktır

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:02

Kumar Oynamak Niçin Zararlı Bir Alışkanlıktır

Kayıtsız Üye
kumar oynamak niçin zararlı bir alışkanlıktır ?


Cevap: Kumar Oynamak Niçin Zararlı Bir Alışkanlıktır

Kara Sevdam
Kumar Oynamak Niçin Zararlı Bir Alışkanlıktır

Para veya mal karşılığı oynanan şans oyunlarına kumar denir. Kumar oynayanlar, birbirlerinin mal veya parasını haksız bir şekilde ele geçirirler.
Kumar, uyuşturucu gibi bir çeşit bağımlılık yapan bir hastalıktır. Kumara alışan biri, kumar oynama huyundan kolay kolay vazgeçemez.
Kumarın çok çeşidi vardır: Milli Piyango, sayısal loto, at yarışları, kazı kazan, iddia gibi oyunlar en yaygın olanlarıdır.
Kumarda kazanılan para helal değildir. Bu nedenle kumarla elde edilen para, kısa zamanda yok olur gider; sahibine de yalnızca günahı kalır.
Kumarda kaybeden kişi, önce kazanmak için oynadığı oyunu, daha sonra zararlarını karşılamak için oynamaya başlar; kaybettikçe hırslanır, elindekileri kaybettiği gibi, borca da girer; ailesini, yakınlarını zor durumda bırakır.

Kumar oynanan yerlerde, kötü amaçlı gruplar, zayıf karakterli insanların ağlarına düşmesini bekler; böyle birini bulduklarında önce onu birkaç kez kazandırır, daha sonra bütün varlığını elinden alırlar.

Kumara düşkün olan birinin servetini, ailesini, insanların güvenini ve hatta yaşamını kaybetme riski vardır. Bu nedenle hangi çeşidi olursa olsun kumardan uzak durmalı, kazansak bile elde ettiğimiz paranın helal olmayacağını bilmemiz gerekir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile