aile

Anadolu Topraklarında Yaşanmış Önemli Tarihi Olaylar

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:16

Anadolu Topraklarında Yaşanmış Önemli Tarihi Olaylar

Kayıtsız Üye
Anadolu topraklarında yaşanmış önemli tarihi olayların neler olduğu araştırılıp bu olaylardan birinin tarihi olayın "ne, nerede, ne zaman , niçin nasıl ve kim sorularının cevaplarını içerecek şekilde açıklayınız


Cevap: Anadolu Topraklarında Yaşanmış Önemli Tarihi Olaylar

Kara Sevdam
Anadolu Topraklarında Yaşanmış Önemli Tarihi Olay

Amasya Genelgesi (21-22 Haziran 1919)

Amasya Genelgesi’nin ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturan ilk kuruluş belgesi olması nedeniyle de Türk tarihinde ayrı bir yeri ve önemi vardır.

M. Kemal Paşa çalışmaların bir program şekline getirilmesi gereğini görerek Rauf Bey ile Ali Fuat Paşa’yı Amasya’ya davet etti. Refet Bey ise daha önce geldi. Rauf Bey ile Ali Fuat Paşa 19 Haziran’da Amasya’ya geldiler. Amasya’da buluşan dört subay, M. Kemal Paşa tarafından 18 Haziran’da hazırlanmış, hatta Trakya’ya bildirilmiş bulunan metin üzerinde çalıştılar. Refet Bey imzalamakta biraz duraksama gösterdiyse de Ali Fuat Paşa’nın kendisini ikna etmesi üzerine imzaladı. Böylece bu dört subayın imzası ve Konya’da bulunan Ordu Müfettişi Cemal Paşa ile Erzurum’da Kazım Karabekir Paşa’nın da onaylamasından sonra bu genelge 21-22 Haziran 1919 tarihinde ilgililere duyuruldu.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile