aile

Sanatın Toplum Hayatındaki Yeri Ve Önemi

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:09

Sanatın Toplum Hayatındaki Yeri Ve Önemi

Kayıtsız Üye
sanatın toplum hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi lazım


Cevap: Sanatın Toplum Hayatındaki Yeri Ve Önemi

Kara Sevdam
Sanatın Toplum Hayatındaki Yeri Ve Önemi

Sanat için, insana özgü duyguların, düşüncelerin türlü araç ve gerçlerle anlatımı, dışa vurumudur diyebiliriz. Güzellikler sanatla yaratılır. Yaşamı yüceltmek, daha anlamlı kılmak sanatla olanaklıdır. Sanat insana yaşamının her kesiminde güç ve zevk verebilir.

Sanat, "insandaki estetik yanın irdelenmesi, algılanması, duyumsanması, sorgulanması ve insan nesne arasındaki güzele varma çabasıdır" biçiminde tanımlanabilir. Sanat toplumsal değişmeleri kolaylaştırır; bireylerin anlama, düşünme, algılama, yetilerini açık tutar, duygusal yanlarını harekete geçirir. Sanat aynı zamanda evrensel bir dildir.

Çağımızın sınırsız ve hızlı değişkenliğine, sonsuz istek ve beklentilerine, gerek ayak uydurabilmek, gerek onda olumsuz bulduğumuz yönelme ve olgulara karşı gereken savaşımı verebilmek için, çok yönlü, çok boyutlu vé demokratik düşünmeyi öğrenmek gerekir. Doğru toplumsallaşmayı gerçekleştirebilmek, yetişen kuşaklara bu değerleri kazandırabilmek, öğretebilmek ve her yeni kuşağın bir öncekini aşması gerektiğini kavratabilmek için her türlü eğitim ve öğretim yönteminin yeniden ele alınması gereklidir. Bu yeni yöntemler çok yönlü, çok boyutlu, sürekli yenilikler içeren ve yaratıcılığı destekleyen yöntemler olmalıdır. Böyle olunca sanat eğitiminin de eh geniş, en zengin kapsamıyla bu yeni anlayış içerisinde yer alması gerekir


Cevap: Sanatın Toplum Hayatındaki Yeri Ve Önemi

kikimmm
Türk Toplumunun Sanat Hakkındaki Önemi Nedir?

İnsanlar, sanat alanını bir uğraş, belki hobi belki de insanları olgunlaştıran bir çalışmalar bütünü olarak görmektedirler. Bilim alanı ise, insana gerçek dünyanın ürünlerini deney- gözlem yoluyla ve kesin bilgilerle insanlara sunan sistematize edilmiş be belirli bir sıraya konulmuş bilgi birikimidir demek doğru olacaktır.

Toplumun gelişmesinde sanat mı yoksa bilim mi daha önemli sorusuna ise kesin bir çizgi çizip evrensel bir cevap vermek imkansız olmasa da zordur. Ama şunu söylemek mümkündür ki; toplumların gelişmesinde sanatın rolü bilime göre daha fazladır ve toplumların gelişmesinde sanat daha fazla önemlidir.

Eski Türklerin nasıl yaşadıkları, neler yaptıkları, nasıl beslendikleri konusunda bir çok bilgiye sahibiz. Örneğin; ilk insanların paleolitik dönemlerde avcılık toplayıcılık yapıp hayvanlarla haşır neşir olduklarını biliyoruz. Bunları mağaralara çizdikleri resimlerden yani yaptıkları resim sanatından öğrenebiliyoruz.

Eski Türklerde bile bu tarz sanat eserleri yapılmıştır, tabi ki o dönemlerde sanattan çok hayatlarını devam ettirmek için yapmışlardır ancak biz bu eldeki resimlerle, aletlerle o dönemlere ait bilgilere ulaşıp toplumu aydınlatabilmekteyiz.

Bu nedenle her ne kadar bilim ile sanat iç içe gibi görünse de toplumların gelişmesinde sanat, geçmişe daha büyük ışık tutmaktadır ve böylece toplumun ilerlemesi daha kolay olmaktadır.

Toplumun Gelişmesinde Sanat mı Yoksa Bilim mi Önemlidir Başlığındaki Yorumlarınızı ve Sorularınızı Yorum Kısmından Hemen Bizimle Paylaşın.

Sanat ise toplumun kültürü ve kültürel zekasını geliştirir.Her sanat bir eserdir.Mesela sanat ile ilgili yapılan bir yapıt seneler sonra bir eser olarak değerlendirilir.Ve yine fakat teknoloji(bilim) geliştiği için yeni üst modeller çıka çıka eser denilen bir şey kalmaz.Bunun için sanat bilimden daha önemlidir..Toplumun gelişmesinde sanat mı bilim mi önemli, toplumun gelişmesinde sanat mı yoksa bilim mi daha önemlidir konusunda sizlere kısaca bilgi aktaracağız.


Mehmet Uygar Aksu
eyvallah pampa


BarbieMisafir Üye
İyiymiş ya işe yarıyor


Songül
Ben hiç beğenmedim canım . Sen savaşla aşkı karıştırmışsın 🙁


Arda.
İlk 2 Paragraf İşime Yarayabilir Fakat Sonuncusu Biraz Uzun Ve Beğenmedim Yinede İlk 2 Satır İçin Teşekkürler ForumLord.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile