Didem

Yardımlaşma Nedir Vikipedi

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:39

Yardımlaşma Nedir Vikipedi

Kayıtsız Üye
yardımlaşma nedir vikipedi özet yazı lazım


Cevap: Yardımlaşma Nedir Vikipedi

Kara Sevdam
Yardımlaşma Nedir Vikipedi

Yardımlaşma; bir kaç insanın yada bir çok insanın birbirine yardım etmesi veya ortak çalışmasıdır.Yardıma ihtiyacı olana destek olunmasına Yardımlaşma denilir. En kısa tabir ile birlikte çalışmak yada yardım etmek anlamındadır.

Bir kişinin tek başına, yalnız iken yapamayacağı yada güç yetiremeyeceği işleri başka insanların yetenekleri ve enerjileri ile birlikte yapması yardımlaşmadır.Bizim yeteneğimiz ya da bilgimiz olmayan konularda yardım alıp, kendimize ait bilgi ve yeteneği başkasınınkiyle birleştirmektir.

•Toplum hayatının devamı için çalışmak, üretmek gereklidir. Bu nedenle insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için iş birliği yapmak, dayanışma içinde olmak zorunda kalırlar. Birbirlerinin ürettiklerinden, hizmetlerinde yararlanırlar. Okul, kooperatif, köydeki imece, vakıf ve dernekler işbirliği ve dayanışmanın birer örnekleridir.

•Toplumda bir arada yaşayan insanlar arasındaki ilişkiler iş birliği ve iş bölümü yapmanın hem bir sonucu hem de gereğidir. Buğdayı çiftçinin yetiştirmesi, onu değirmencinin öğüterek un yapması, ekmeği fırıncının üretmesi iş bölümünün göstergesidir.

•Temelinde sevgi, saygı, dürüstlük, hoşgörü, sorumluluk vb. etik değerlerin bulunduğu davranışlar bireyleri birbirlerine yaklaştırır, toplumda dayanışmayı sağlar. Her meslek sahibinin işinin gerektirdiği görevi yerine getirmesi toplumdaki dayanışmanın göstergesidir. Örneğin; öğretmen eğitim görevini, doktor sağlık hizmetleri görevini, fırıncı ekmek yapma görevini üstlenmiştir. Bu meslekte olan kişiler sorumluluklarını yerine getirmezlerse toplum yaşamının sürdürülmesi mümkün olmaz.

Yardımlaşmanın Hayata Kattığı Olumlu Etkiler

1- Yardımla yoksullar korunmuş olur. Onlara yapılan maddi yardımlar, onların hırsızlık gibi kötü yollara sürüklenmesini engeller.
2- Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar.yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz.
3- Hz. Muhammed, müslümanlara yardım edilenin değil, yardım eden kişi olmalarını bildirmiştir.Sıkıntızamanında müslümanlardan yardım, anlayış ve sevgi görenler, sıkıntılarını atlatınca, alan değil veren kişiler olmaya çalışacaktır.

4- Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etkendir. Yardımlaşma, zenginle fakir, tokla aç arasındaki uçurumu kapatır ve sevgi, saygı bağı kurar.

5-Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar.


Cevap: Yardımlaşma Nedir Vikipedi

Misafir Üye
Çok güzel .bir ödev için


Misafir Üye
ödevime çok yardımcı oldunuz tşkr ederim


Misafir Üye
ben bir köşe yazarıyım ve yazınızı çok güzel buldum …… ödevler içinse mükemmel bir yazı


Misafir Üye
Köşe yazarları genellikle noktalama işaretlerine uyar diye biliyorum ben.


Zeynep
İşime yaradı 🙂


Misafir Üye
cok yardımcı oldunuz tenku


Misafir Üye
ödevime süppeerrrr yardım etti yazanın eline sağlık ne araştırsam forumlord da ağzınıza sağlık

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile