Derin

İnsan Şeytanın Kötülüğünden Korunmaya Niçin Önem Vermelidir Kısaca

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:02

İnsan Şeytanın Kötülüğünden Korunmaya Niçin Önem Vermelidir Kısaca

Kayıtsız Kullanıcı
insan şeytanın kötülüğünden korunmaya niçin önem vermelidir kısaca özet yazı lazım


Cevap: İnsan Şeytanın Kötülüğünden Korunmaya Niçin Önem Vermelidir Kısaca

Deli Sevdam
İnsan Şeytanın Kötülüğünden Korunmaya Niçin Önem Vermelidir

İslam inancına göre şeytan, Allah’a asi olmuş, onun emrine karşı gelmiş kibirli bir varlıktır. O,insanları azdıracağına, onları inkâra, kötü iş ve davranışlara sürükleyeceğine ant içmiştir. Ancak insan akıllı, irade sahibi bir varlık olarak iyiyi kötüyü, doğruyu yanlışı, faydalıyı veya zararlı olanıayırt eder. İyiliğe de kötülüğe de kendi isteğiyle yönelebilir. Bu sebeple Allah, insanları yaptıklarından sorumlu tutmuştur. Şeytanın hileleri, aldatmaları konusunda da peygamberler aracılığıyla insanları uyarmıştır. Artık her kim şeytana uyup kendi iradesiyle kötülüğe yönelirse Allah da o kişiyi yaptığı kötülük, haksızlık, adaletsizlik veya işlediği suç nedeniyle cezalandırır.

İnanan, ihlaslı insanlar üzerinde şeytanın etkisi yoktur.

Esasen şeytanın; Allah’ın varlığına, birliğine gönülden inanan, iradesini doğru yönde kullanan mümin kimseler üzerinde etkisi yoktur. Fakat insan sağlam bir inanca, güçlü bir iradeye vekişiliğe sahip değilse her an şeytanın tuzağına düşebilir. Bir kötülük işleyebilir, haksızlık yapabilir. Bu sebeple de Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de yer alan birçok ayette insanları şeytanın kötülü-ğünden korunma konusunda uyarmıştır. Bu konuda Kur’an’da yer alan öğütlerden bazıları şöylesıralanabilir:

“Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse muhakkak ki o, edepsizliği (yüz kızartıcı suçları) ve kötülüğü emreder…”

“…Şeytan size apaçık bir düşmandır…”

Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza kin ve düşmanlık sokmak, sizi Allah’ı an- maktan ve namazdan alıkoymak ister…

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile