memoli

Atatürk’ün Önderliği İle İlgili Yazı

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:31

Atatürk’ün Önderliği İle İlgili Yazı

Kayıtsız Kullanıcı
atatürk’ün önderliği ile ilgili yazı hakkında bilgi lazım bana bu konuda yardımcı olurmusunuz


Cevap: Atatürk’ün Önderliği İle İlgili Yazı

Deli Sevdam
Atatürk’ün Önderliği İle İlgili Yazı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliği ve Öncülüğü

Atatürk, insanlık tarihinin yetiştirdiği önde gelen büyük devlet adamlarından biridir.Düşüncesi, davranışları ve uygulamalarıyla çok istikametli bir önder olan Atatürk, Türk ulusunun kalbinde sonsuza dek hatırlı bir yere sahip olacaktır.Atatürk, bağımsızlığını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmış Türk milletine,düşünce ve teşebbüsleri ile yol göstermiş, emperyalizme alan okumuş bir önderdir.Ülkenin işgal edilmesine reaksiyon göstermiş ve milletine öncülük yaparak mukaddes bir mücadelenin başarılı örneğini vermiştir.Atatürk’ün parolası, “Ya istiklal, ya ölüm!”temeli üzerinde odaklanmış ve millî bağımsızlık kavramıyla özdeşleşmiştir. Türk milletiyle beraber başlattığı Millî Kurtuluş Savaşı’nı gösterdiği büyük karalılıkla ve başarıyla sonuçlandırmıştır.

Fransız Yazar Claude Farrere (Klod Farrer), Atatürk için şöyle diyor: “Tarihte Mustafa Kemal gibi, yurdunu kurtaran daha doğrusu dirilten büyük insanlar vardır. Böyle korkunç bir maceraya atılmak dahi, çoğu kez kişinin ölümsüzlüğe ulaşması için yeter. Vercingetori (Versingetor) bunun en güzel örneğidir.Galyalı kahraman gibi Türk kahramanı, tam her şeyin bittiği sanıldığı anda ortaya çıktı. Böylelikle, bütün problemler masanın üstüne kondu. Ben de Serves’ten sonra Türkiye’nin can verdiğini sanmıştım.Ama Türkiye yaşıyor; hem Mustafa Kemal başına geçeli beri öylesine yaşıyor ki, bir Lloyd George(Lody Corc)’un bütün olanakları, sağduyuya alan okuyan bu şiddetli hayata isteğinin karşısında erimekten başka bir şey yapamıyor…”Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesi, tutsak milletlerin de kurtuluş ve umut ışığıolmuştur. Böylelikle yalnızca kendi milleti tarafından değil, bir hayli ulus için de bir kurtarıcı, bir önder olarak benimsenmiştir. Atatürk, çok istikametli bir öncüdür. Hayata bir asker olarak atılmış; komutanlığını yaptığı birçok savaşı başarıyla sonuçlandırmıştır. kurduğu ve yönlendirdiği Türkiye Cumhuriyeti ile bir devlet kurucusu ve başarıyla yönetmesiyle de becerili bir devlet adamı olduğunu göstermiştir.

Amerikalı General Mac Arthur, Atatürk’ün önderliğini şu sözleriyle dile getirmiştir: “O, gerici kuvvetlere önderlik faktörün çok daha kolay olduğu bir zamanda, hiç kararsızlık göstermeksizin, inançlarının yolunda sarsılmadan yürüyerek, ananeler ve kökleşmiş kültürel usullerle uğraşmakta gösterdiği içsel azim ve kudretle, insanlığın yüceliğine ve daha da yüceliğine inanmış, akıllı ve cesaretli bir önder olduğunu kanıtlamıştır.” Tarih süresince her milletin büyük adamları vardır.Çağdaş Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün, Türk tarihi açısından ehemmiyeti büyüktür.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile