memoli

Öğretmenliğe Kaynak Programlar

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:28

Öğretmenliğe Kaynak Programlar

DOLUNAY
Öğretmenliğe Kaynak Programlar

5. ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK PROGRAMLAR
5.1. Yurt İçi Programlar
Yükseköğretim kurumlarının hangi programlarından mezun olanların, hangi alanların öğretmenliğine atanabilecekleri Talim ve Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarihli ve 80 sayılı Kararı ve eki Çizelgeyle belirlenmiştir. Bu nedenle başvuruda bulunacak adayların, hangi alanın öğretmenliğine atanabilecekleri bakımından bu çizelgeyi dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.
Ayrıca, Talim ve Terbiye Kurulu kararları ile yargı kararlarına dayalı olarak, aşağıda belirtilen yükseköğretim programlarından mezun olanlar, bu alanlara kaynak olarak gösterilen yükseköğretim programlarından mezun olanlar ile birlikte değerlendirilmek üzere aynı öncelikte başvuruda bulunabileceklerdir.

Buna göre;
a) Beden Eğitimi Öğretmenliğine;
– Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulundan 21/05/1999 tarihinden önce mezun olanlar ile bu tarih itibarıyla kayıtlı olup mezun olanlar,
– Yurt içindeki tüm üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarından 08/12/1999 tarihinden önce
mezun olanlar ile belirtilen tarih itibarıyla söz konusu okullarda kayıtlı olup mezun olanlardan, pedagojik formasyonu bulunanlar
b) Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine;
– Talim ve Terbiye Kurulunun 119 sayılı Karar eki çizelgesinde 133 sayılı Karar ile uygulamadan kaldırılmış olan; İş Eğitimi (İş ve Teknik), İş Eğitimi (Ev Ekonomisi) ve İş Eğitimi (Ticaret) alanlarına kaynak olarak gösterilen yüksek öğretim programlarında 12/05/2006 tarihinden önce mezun olanlar ile bu tarih itibarıyla kayıtlı olup mezun
olanlar, İş Eğitimi (İş ve Teknik / Ev Ekonomisi / Ticaret) alanlarının mezunu olup Teknoloji ve Tasarım alanına başvuranlar kaynak program mezunları ile aynı öncelikte değerlendirilecektir.
Alanlara kaynak yükseköğretim programları; Bakanlığımızın [URL="http://www.————-/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fpersonel.meb.gov.t r"]http://personel.meb.gov.tr[/URL] internet adresindeki"Kimler Öğretmen Olabilir? / Ek Çizelge" bölümü ile "Alanlara Kaynak Olan Yükseköğretim Programları"bölümlerinde detaylı olarak verilmiştir.

6. PEDAGOJİK FORMASYON
Pedagojik formasyon; Bakanlığımız ile Yükseköğretim Kurulu işbirliğiyle yurt içi üniversitelerce öğretmenlik meslek bilgisi alanında düzenlenen belgelerdir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurt dışı üniversitelerden alınan belgeler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denklik yapılmadığı sürece kabul edilmemektedir.
Geçerli kabul edilen belgeler;
a) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi,
b) 21 kredilik Pedagojik Formasyon Belgesi (1993-1994 öğretim yılı ve daha öncesinde düzenlenen 18 ve üstü kredilik belgeler kabul edilecektir.),
c) 33 kredilik İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası,
ç) İngilizce öğretmenliği için İngilizce Öğretmenliği Sertifikası,
d) Lisans mezunu olmadan önce meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin bu sürede aldıkları Pedagojik Formasyon Belgesi,
Bunlardan Sınıf Öğretmenliği Sertifikası, sınıf öğretmenliği hariç diğer tüm alan öğretmenliği başvurularında geçerlidir.
Eğitim fakültesi mezunları, özel okul ve resmî eğitim kurumlarında öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olanlar ile üniversitelerde (vakıf ve özel üniversiteler hariç) en az iki yıl süreyle öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve araştırma görevlisi olarak çalışmış olanlardan, yukarıda sayılan belgeler istenmeyecektir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile