Asya

Klüp Mavi Büyük Ada otel – alternatif tatil – büyük ada otelleri – prens adaları

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:22

Klüp Mavi Büyük Ada otel – alternatif tatil – büyük ada otelleri – prens adaları

Kara Gözlü
Klüp Mavi Büyük Ada otel – alternatif tatil – büyük ada otelleri – prens adaları

[IMG]http://www.clubmavi.com/ada/15.jpgdolunay

Marmara Denizinin ortasinda Istanbul ilinin en eski tatil beldesi sayilan ve prens Adalaridiye adlandirilan dokuz adanin en büyügü ve en yesil olani Büyükadair. Her tarafi çam ormanlariyla kapli olup özgün bitki örtüsü, dogal plajlari ile bir doga harikasidir.
2000 yillik tarih ve kültür mozaigi olan Büyükada yüzyillar boyunca farkli dil, din ve kültüre sahip insanlarin iç içe kardesçe yasadigi en eski sayfiye merkezidir. Günümüze kadar ulasabilen tarihi yapilari, her biri ahsag mimari sanatinin degisik örneklerini sergileyen bahçe içindeki görkemli köskleri, yalilari görülmeye deger birer kültür hazinesidir.
Sehrin merkezine yakinligi ve ulasim kolayligi dolayisiyla yaz mevsiminde yerli ve yabanci tatilciler Büyükadada akin ederler. Sehrin trafik gürültüsünden ve stresinden kurtulmak temiz hava almak isteyen Istanbulun Anadolu ve Avrupa yakasindan sik sik kalkan vapurlarla adalari ve sehrin kiyilarini seyrederek yarim saatlik bir yolculuktan sonra Büyükada iskelesine çikarlar.
Motorlu tasitlar bulunmadigi için ada içi ulasim faytonlarla ve bisikletlerle saglanir. Vapur iskelesinden binilen faytonlar büyük tur ve küçük turlarla adayi dolastirirlar.

[IMG]http://www.clubmavi.com/ada/7.jpgdolunay

Özel mülklerin çogunlukta oldugu Büyükadaa konaklayacak birkaç lüks otel olmakla birlikte tatil için temiz, nezih ve de ekonomik bir konaklama tesisi pek yoktur. Adanin bati ucunda genis çamlik bir bahçe içinde biri ahsap tarihi iki bina ve bir ek binadan olusan tesis apart otel hizmeti veren tek tesis niteligi tasir.
Club Mavi Adatas restoran, cafe-bar, çay bahçesi ile dogasi, bütün adalara hakim manzarasi ile haftasonu veya daha uzun bir tatil için tek alternatif olarak tavsiye edilir. Huzur veren sessizligi kus civiltilari ile bol oksijeni, bozulmamis dogasi ile görülmesi ve yasanmasi gereken bir doga harikasidir Büyükada.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile