Azize

Kelime-i Şehâdet en üstün zikirdir

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:08

Kelime-i Şehâdet en üstün zikirdir

Kara Gözlü
Kelime-i Şehâdet en üstün zikirdir

“Allah’ı zikrin (anmanın) en üstünü “لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ , duaların en güzeli de “ اَلْحَمْدُ لَلّه "cümleleri ile olur.” (İbn-i Mace)

Cenab-ı Hakk’ın büyüklüğünü, noksanlıklardan münezzehiyyetini, muhteşem idare ve terbiye ediciliğini en yüksek mertebede gösteren “ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ ” cümlesi olduğu için Resulullah (asm) şöyle buyurmuştur:
“Ben ve benden evvel gelen peygamberlerin en ziyade faziletli ve kıymetli sözleri,“ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ kelâmıdır.” (Cami’üs Sağir)

Çünkü, “Allah’tan başka ilah yoktur” cümlesi tek bir cümleden ibaret olduğu halde kainat kadar büyük ve geniş mânâları içine almaktadır. Mesela, bir meyvedeki küçücük bir sanat ve güzellik; Allah’ın varlığını ve güzelliğinin büyüklüğünü gösteren küçük bir ayna iken, “Allah’tan başka ilah yoktur” kelamı bütün Kâinattaki meyvelerin ve nimetlerin “tek elden” çıktığını bildirir. Böylece, o küçük meyvedeki güzellik, kâinat üzerindeki diğer bütün nimetlerin sanat ve güzelliğiyle birleşerek çok geniş bir ayna olurlar. Bu da Cenab-ı Hakk’ın varlığını, birliğini, güzelliğinin ve sanatkarlığının büyüklüğünü çok aşikar ve kesin bir şekilde göstermiş olur. Bu sebeple kelime-i tevhid Peygamber Efendimiz (asm) tarafından tavsiye edilmiş en üstün zikirdir.
alıntı

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile