Kara Gözlü
avda yapılabilecek en hızlı yemek
İlk önce marketten almış oldugumuz tavuğun içini ve dışını yıkıyoruz ve istenmeyen tüyleri ağda , epilatör , traş makinesi veya yakmak suretiyle yok ediyoruz (siz en mantıklı olanı yapın) daha sonra yere sapladığımız yaş odun veya demir parçasını yere çakıp tavuğu üstüne oturtuyoruz.
[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/1643/photo0555du7.jpgdolunay
Daha sonra üstüne 20 lt lik bir yağ tenekesi kapatıp altından içeriye duman almıyacak şekilde torak sıkıştırarak yere sabitliyoruz (hatta çamurla tenekeyi yere sıvar gibi kapatmak daha sağlıklı oluyor)
ateşimizi çok şiddetli olmayacak şekilde tenekenin etrafında ve üstünde 45
dakika yakıyoruz.
45 dakika sonra tenekemizi elimizi yakmadan kaldırıyoruz ve bakıyoruz tavuğumuz nar gibi kızarmış.
(tenekenin içerisine patlıcan , domates , soğan ve biberde koyup tavukla aynı anda pişirebiliyoruz)
[IMG]http://img374.imageshack.us/img374/8077/photo0556rp8.jpgdolunay