Asya

Ege denizinde balık avı ile bilgiler

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:45

Ege denizinde balık avı ile bilgiler

Kara Gözlü
ege denizinde balık avı ile bilgiler

EGE’DE OLTA BALIKÇILIĞI

Balık tutma teknikleri konusundaki bazı bilgiler sayesinde bu keyfi doruğa ulaştırabilirsiniz. İşte size Ege’de olta balıkçılığı yapmanın püf noktaları:

* Mercan hafif vurur, oltası üç iğneli, kurşunu 60-70 metre derinlikte bile misinaya kalama verdirmeyecek kadar ağır olmalıdır.
* Mercan avında kurşunun dibe değdiğini hissetmeli, oltaların (iğnelerin) uçlarını açıkta bırakmalısınız. Zaten gerisi kendiliğinden gelir. Çoğu zaman vuruşu bile hissedemeden 2-3 mercan oltanıza takılmış olur.
* Mercan için güneşin doğuşundan en az 1 saat önce av yerinde olun. Güneşin doğuşuna 10 dakika kalana kadar neredeyse çekilen her balık mercan olur.
* Güneş yükselmeye başladıktan sonra mercanlara çipuralar katılır.
* Derin suda yapılan mercan ve çipura avı sırasında teknenin bir yanından da, 15 kulaça sarkıtacağınız çaparilerle (çok iğneli tüylü oltalarla) uskumru ya da kolyoz yakalayabilirsiniz.
* Çaparinin tüylerine uygun spreylerle, balığa cazip gelecek kokuyu vermek uskumru ya da kolyoz yakalama şansınızı çok arttırır.
* Yazın, akşam suyunda kalamar avı idealdir. Çünkü üşüme olayları yoktur. Kalamar avını fosforlu özel oltalarıyla gece de sürdürebilirsiniz.
* 2-4 kuvvetindeki havalar ile puslu, kapalı, çisentili havalar, balık avı için idealdir. Ayrıca, poyraz fırtınası alımı (öncesi) ile lodos fırtınası kalımında (sonrası) balık avı daha zengin olur

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile