memoli

Fiziksel ve Kimyasal Etmenler

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:28

Fiziksel ve Kimyasal Etmenler

Kara Gözlü
Fiziksel ve Kimyasal Etmenler

Fiziksel etmenler; kullanma suları, atık sular, çöpler, gübreler; ev ve iş yerlerinin havası, sıcaklığı, aydınlatılması; çevrenin iklimi, gürültüsü; giyim eşyaları; lokanta, sinema vb. genel yerler ile mezarlıklar şeklinde sıralanabilir…

İnsanın sağlıklı yaşayıp yaşamadığı da fiziksel etmenlerin oluşturduğu çevresinden belli olur. Örneğin içme suyunun ve temizlikte kullanılacak temiz suyun bulunmadığı çevrede yaşayan insanların sağlıklı olması çok zordur.

Çünkü su, bazı temizlik koşullarına uyulmadığında önemli birçok bulaşıcı hastalığın insanlara yayılmasına neden olur. Suyun temiz kaynaklardan sağlanması, temiz ortamlarda saklanması, yeterli ama israf edilmeden kullanılması sağlığımızla yakından ilgilidir.

Sigara içilen ortamlarda kalarak o havayı soluyan insanlarda akciğer kanseri gibi rahatsızlıkların görülme olasılığı fazladır. Sonuç olarak sürekli et¬kileşim hâlinde olduğumuz yaşama ortamının hijyenik (sağlığa uygun, sağlığın korunmasını sağlayan) özelliklerde olması gerekir.

“Güneş girmeyen eve doktor girer.” atasözü de fiziksel çevrenin öğele¬rinden olan güneş ışığının önemini yeterince belirtmektedir.

* Kimyasal maddeler; zehirler, kanser yapıcı maddeler, gıda katkı maddeleri gibi etkenlerdir. Özellikle tarımsal üretimde bilinçsiz kullanılan yapay gübrelerin ve hormonların sağlığımızı olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.

, kimyasal etmenler
, fiziksel etkenler
, kimyasal etkenler
, çevre ve insan kimyasal ve fiziksel faktörler
, çevrede kimyasal etkenler
, f
, fİzİksel kİmyasal etmenler
, fizizksel etmen çöp
, gıdayı tehdit eden kimyasal etmenler
, güvenli gıdayı tehdit eden kimyasal etmenler hangileridir

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile