Derin

Beraat kandilinde bir yıllık kader yazılırmı

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:31

Beraat kandilinde bir yıllık kader yazılırmı

NotuiteSane
Beraat kandilinde bir yıllık kaderimiz yazılıyormuş. Bu doğru mudur?

Soru
Berat kandilinde 1- senelik kader programım yazılacakmış bizim kaderimiz her sene berat kandilinde mi yazılıyor yoksa biz doğmadan evvel yazılmadı mı?

Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;

İnsanın kaderi dünyaya gelmeden önce Levhi Mahfuzda yazılmıştır. Bazı âlimlere göre: Berâat gecesi, emirlerin Levh–i Mahfuz’dan istinsahına (kopyalanmasına) başlanır, kâtip melekler bu geceden, gelecek seneye müsaadif aynı geceye kadar olacak olan vak’aları Levh-i Mahfuzdan yazar ve bu işler, Kadir gecesi bitirilir.
Rızıklarla alâkalı defter Mikail (as)’e; harpler, zelzeleler, saikalar, çöküntülerle ilgili defter Cebrail (as)’e; amellerle alakalı defter, dünya göğünün sahibi ve büyük melek olan İsrafil (as)’e; musibetlere ait nüsha da Azrail (as)’e teslim olunur. (Canan, Kütüb–ü Sitte, 3/287)
Rasûlulllah (sas): “Allah Tealâ tüm şeyleri Berâat gecesinde takdir eder. Kadir gecesi gelince de bu şeyleri sahiplerine teslim eder.” buyurmuştur. Berâat gecesinde eceller ve rızıklar; Kadir gecesinde ise hayır, bereket ve selametle alâkalı işler takdir edilir. Kadir gecesinde sayesinde dinin güç–kuvvet bulduğu şeylerin takdir edildiği; Berâat gecesinde ise, o yıl ölecek olanların isimlerinin kaydedilip ölüm meleğinin teslim edildiği de söylenmiştir. (Razi)

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet Editör


—>: Beraat kandilinde bir yıllık kader yazılırmı

YaReN
Beraat kandilinde bir yıllık kader yazılırmı hakkında bilgiler için Allah sizden razı olsun..

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile