Asya

Tıkanmış Bir Klozet Nasıl Açılır

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:45

Tıkanmış Bir Klozet Nasıl Açılır

Kara Gözlü
Tıkanmış Bir Klozet Nasıl Açılır

Tıkanmış Bir Klozeti Açma
Tıkanmış Klozet Nasıl Açılır

Acil olarak bir tesisatçı bulamadığınız durumlarda "kendin yap" işleri arasında muhtemelen dünyanın en az sevilen bu işini bitmek hayatınızı kurtarabilir.

Tıkanıklığın yerini bulmak için sifonu çekin. Klozet çabuk dolarsa yakın bir yerden, büyük ihtimalle dirsekten tıkanmıştır. Klozet önce boşalıyor fakat daha sonra doluyorsa daha uzak bir mesafeden, direnden tıkanmıştır. Bu durumda 3 numaralı işlemi yapın veya bir tesisatçı çağırın.

Eğer tıkanıklık yakınday-sa elinizle {lastik eldiven giyin!) ya da bir burgu veya lavabo pompasiyla çıkarmayı deneyebilirsiniz. Eğer lavabo pompanız yoksa bir sopanın ucuna bez veya çaput dolayabilirsiniz. Çaputun çözülmeyecek şekilde dolandığından ve kuvvetlice bastırmaya dayanabileceğinden emin olun.

Tıkanmış bir direni (kanalizasyon kanalı) temizlemek için rögar kapağını kaldırın. Burgu ya da lavabo pompasını drenaj çubuğuna takın ve tıkanan bölgeye doğru bastırın. Tıkanık bölgeye ulaşana kadar drenaj çubuklarını uç uca birleştiriri. Ulaştığınızda, pompalayın veya burguyu saat yönünde çevirin.

Alıntı

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile