Azize

İstihare Nedir – İstihare Namazi Nasil Kilinir

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 11:09

İstihare Nedir – İstihare Namazi Nasil Kilinir

Hayat…
İstihare Nedir – İstihare Namazi Nasil Kilinir

İstihare Nedir – İstihare Nasil Yapilir – İstiharenin Faydalari – İstihare Namazi Nasil Kilinir – İstihare Hakkinda Bilgi – İstihare Duasi

İstihare; hayır dilemek, hayrın nerede olduğunu öğrenmeye çalışmak ve kendisi için hayır istemek demektir.
Müslüman kişinin,yapmak istediği bir şeyin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için iki rekat namaz kılıp dua ederek, rüyasında manevi bir işaret almak amacıyla uykuya yatmasına ‘istihare’ ve kıldığı namaza da ‘istihare namazı’ denir.
Bir iş yapılmak istenildiğinde istihare yapmak güzeldir. Hz. Peygamber(s.a.v.), Ashab-ı Kiram’a önemli işlerinde istihareye başvurmalarını buyururdu.
Namaza niyetle birlikte konuşulmaması gerekir.
İstihare namazı kerahet vakitleri dışında her zaman kılınabilir.Çünkü vakit belirtilmemiştir

İSTİHARE NAMAZI

Abdest alınıp, iki rekat namaz kılınır.
Birinci rekatta, Fatihadan sonra Kafirun suresi; İkinci rekatta İhlas surelerinin okunması güzel görülmüştür.
-Namaz kılındıktan sonra istihare duası okunur.

İSTİHARE DUASI

“Allahümme estehiruke bi ilmike ve estakdiruke bi kudretike ve es’elüke min fadlikel azim.Fe inneke takdiru ve la akdiru ve ta’lemu ve a’lemu ve ente allamu-l guyub. Allahümme inkünte ta’lemu enne haza-l emre hayrun li fi dini ve meaşi ve akıbeti emri ev acili emri ve acilihi fek dur hu li ve yessirhu li sümme barik li fihi.Ve in künte ta’lemu enne haza-l-emre şerrun li fi dini ve maaşi ve akıbeti emri ev acili emri ve acilihi fasrifhu anni vas’srifni anhu ve’kdur li El-Hayra haysu kane. Sümme ardihi bihi.”
ANLAMI:
“Allah’ım yapmayı düşündüğüm şu işin işlenmesinden yahut yapılmamasından hangisinin hayırlı olduğunu bana ilmin le kolaylaştır. Kudretinle senden güç isitiyorum.sen’in büyük fazlından ihsan buyurmanı dilerim.Şüphesiz senin her şeye gücün yeter;benim gücüm yetmez.Sen bilirsin,ben bilemem,sen her şeyi çok iyi bilensin,Alla’ım. Eğer bu işi dinimin, yaşayışım ve işimin sonucu ve ya dünya ve ahiretimin sonucu bakımından benim için hayırlı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et,kolaylaştır ve onu mübarek kıl. Eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu ,dünya ve ahretimin sonucu bakımından benim için şer olarak bilirsen , onu benden, beni ondan uzak eyle. Nerede olursa olsun benim için hayır olanı taktir et. Sonra da seni bu hayırla hoşnut buyur.”

-Ardından istenilen şeye niyet edilerek, kıbleye dönülmek suretiyle sağ tarafa yatılır.
*Rüyada görülen (yeşil-beyaz) ve ya olumlu olaylar hayırlı anlamında
*Rüyada görülen (siyah-kırmızı) olumsuz anlamındadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile