Asya

Deri Koltuk, Deri Koltukların Bakımı

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:45

Deri Koltuk, Deri Koltukların Bakımı

NotuiteSane
Deri Koltuk, Deri Koltukların Bakımı

[IMG]http://img517.imageshack.us/img517/8157/ebultenjxafezqy.jpgdolunay

Deri Koltuk
Deri Koltukların Bakımı

Deri mobilyaların bakımı iyi yapıldığı sürece yıllarca değerini kaybetmez, eskimez. Deri mobilyaların uzun süre canlılıklarını ve parlaklıklarını koruyabilmek için ayda bir bakım yapın.

Öncelikle deri eşyalarınızı direkt güneş ışığından koruyun. Kalorifer ve deri eşyalarınız arasında en az 30cm. mesafe olmalı.

Isıyla yakın temas halinde; deri fazla nem kaybeder ve dolayısıyla deride kuruluk, çatlak veya sertleşmeler meydana gelebilir.

Temizlik yaparken bunlara dikkat edin

Deri eşyalarınızda leke oluşmuşsa, onları ılık nemli bir bezle silin. Deri mobilya satan mağazalarda kolaylıkla bulabileceğiniz deri bakım setleri vardır. Bu bakım setleri üç ayda bir kullanıldığında deri daha uzun ömürlü olur. Cilası yapılan deri eşyanızı bakımın ardından yumuşak bir bezle silin. Cilt türleri gibi deri eşyalarında derileri arasında farklılıklar vardır.

Bakım setini alırken bunu göz önünde bulundurup mobilyacınızdan bilgi edinmelisiniz. Temizlik esnasında deri eşyalarınıza elektrik süpürgesi, sert fırça gibi tahrip edici malzemeler ve kesinlikle deterjan veya solvent bazlı alkol içeren temizlik malzemeleri kullanmayın. Deri kaplı yüzey ıslanmış ise kurumasının uzun sürede ve oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Bu şekilde derideki nem kaybı ve sertleşme önlenmiş olur.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile