Derin

Ramazan ve hilalin gözükmesi

Bu konu Derin tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Derin
Derin
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8491
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:31

Ramazan ve hilalin gözükmesi

Hayat…
Ramazan ve hilalin gözükmesi
Selamunaleyküm…

Sevgili Kardeşlerimiz Unutmayalım ki; "Ramazan Hilal’i ile Oruç başlar ve Şevval Ayı’nın Hilal’i ile son bulur" …

Türkiye ve bazı ülkelerde; Hilâlin gözükmesine bakmaksızın, Ramazan orucunun başlangıcı ve sonunu takvim hesabına göre tespit ederler. Öyle ki, çok önceden orucun başlangıcı ve sonu hakkında karar alırlar. Oysa, Hilâlin gözükmesiyle orucun başlangıcı ve bayramın tesbit edilmesine dair Resulullah (S.A.V.) hadislerinde açıkça beyan etmiştir:

“Ancak hilâli görürseniz oruç tutun ve ancak onu görürseniz bozun (bayram yapın). Eğer göremezseniz ayı otuz güne tamamlayın.” (Buhari-Müslim)

Ey Müslümanlar !.. Şerî hükmün dışında bir hüküm benimsememiz asla caiz değildir. Geçen senelerde ihtilaf ettikleri gibi bu sene de ihtilafa düşmeyin. Yeryüzünün herhangi bir yerinde udul (şeri hükümlere bağlı) bir Müslüman hilali görürse onun şahitliğine uyun. Ta ki, yalnız Batı ülkelerinde değil, bütün dünyada İslâm Ümmetinin oruca başlamaları ve bayram etmeleri aynı günde gerçekleşsin. Bu girişimin Tüm İslam Aleminin de bir araya gelmesine vesile olsun. Hayır müjdesi ve işareti olsun. Böylelikle değerli ümmeti parçalamaya çalışan kâfirler, münafıklar ve fitneciler kahrolsunlar.

“Ey iman edenler! Allah ve Resulü sizi hayat veren hususa davet ederlerse onlara icabet edin.” (Enfal Sûresi – 24.Âyet)
alıntı

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile