memoli

Tüm Canlıları Allah Yaratmıştır

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:16

Tüm Canlıları Allah Yaratmıştır

Hayat…
Tüm Canlıları Allah Yaratmıştır alevforum.net
Sevgili arkadaşlar hepinizin bildiği gibi, hem denizde hem karada hem de havada yaşayan milyonlarca canlı türü vardır. Bu canlıların hepsi ayrı vücut sistemlerine, ayrı davranışlara sahiptirler. Örneğin foklar hiçbir zaman kaplanlar gibi davranmazlar. Ya da bir zebra ile bir flamingo aynı şekilde avlanmaz. Köpeklerin dış görünüşleri ile fillerin dış görünüşleri çok farklıdır. Kurbağa hem suda hem karada yaşar ama hiç suda yüzen bir güvercin görmezsiniz değil mi?

Tüm canlıların kendilerine has çok ilginç özellikleri vardır. Örneğin sevimli kanguru yavrusu, henüz 1 cm. iken ve hiçbir organı gelişimini tamamlanmadan annesinin içinden çıkar ve 3 dakikalık bir yolculuk sonucunda annesinin karnında bulunan cebine ulaşır.
Şimdi "hayvanların cebi olur mu?" dediğinizi duyar gibi oluyorum. Ama gerçekten de kanguruların yavrusunun korunmasını ve beslenip gelişmesini sağlayan bir kese vardır.
Termitler hakkında bilginiz var mı arkadaşlar? Karınca büyüklüğündeki bu canlılar, boyu 7 metreye ulaşan gökdelen gibi yuvalar inşa ederler. Üstelik bu yuvalarda havalandırma kanalları da vardır. Ayrıca yuvalarını korumak için güvenlik önlemleri de alırlar. Daha da ilginç olanı; pek çok mucizevi davranışları olan termitler KÖR canlılardır.
Bütün bu canlıları yaratanın, onlara bu hayret verici özellikleri verenin ve yaptıklarını onlara öğretenin Yüce Allah olduğunu biliyorsunuz arkadaşlar değil mi? Tüm canlılarla ilgili bilgi veren kitaplar okuyun ve Allah’ın istediği gibi bilgili insanlar olun. Sonra da öğrendiklerinizi arkadaşlarınıza hatta büyüklerinize anlatın. Canlı-cansız herşeyi yaratanın Allah olduğunu, evrendeki bu olağanüstü çeşitliliğin de eşsiz akla sahip Allah’ın sanatını ve üstün yaratmasını gösterdiğini etrafınızdakilere söyleyin.
Böylece Allah sizi daha da sevecek; sizin için dünyada ve ahiretteki güzellikleri artıracaktır. Şunu hiç unutmayın arkadaşlar, alemlerin Rabb’i olan Allah’ın sevgisini kazanmanız çok kolaydır. Allah’ın varlığını insanlara anlatarak güzel tavırlar göstermek O’nun sevdiği iyi bir davranıştır. Allah iyilik yapan insanları sever ve Kur’an’da müjdeler:
Böylece Allah, dünya ve ahiret sevabının güzelliğini onlara verdi. Allah iyilikte bulunanları sever. (Ali İmran Suresi, 148)

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile