memoli

Sulu Balon

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:16

Sulu Balon

Kara Gözlü
SULU BALON

Sulu balon otuzlu yaşlardaki herkesin hatırlayabileceği bir oyundur. içinde barındırdığı heyecan ve mizah duygusu nedeniyle vazgeçilmezlerimizden biriydi. Yaz sıcaklarında doya doya oynadığımız, sonunda yansanızda serinlediğinizle kaldığınız bir oyundu. Annelerimizin oynamamıza çok kızdığı ancak bizlerin her şeyi göze alarak oynadığımız o kadar eğlenceli bir oyundu sulu balon.
Oyunun kuralları çok basittir. Ve eli balon tutabilecek herkesin oynayabileceği bir oyundur.Mahallenin üç beş çocuğu aralarında topladıkları bir miktar para ile koşa koşa bakkala gider birkaç tane balon alırlardı. Sonra balonun birini epey ağırlaşıncaya kadar su ile doldururlar. Su dolu balonun ağzı güzelce düğümlenir ve suyun akmaması sağlanır. Sonra oyunu oynamak isteyen çocuklar bir halka oluştururlar. oyunun kimden başlanacağının belirlenmesi için kısa çöp çekilir. Kısa çöpü çeken oyuna başlardı. Elindeki su ile şişirilmiş balonu halkadaki çocuklardan birine atar. Kendisine balon atılan çocuk balonu yakalamış ve kucağında patlamamışsa halkadaki seçtiği başka birine atar. Bu iş balonun birinin kucağında ya da ayaklarının dibinde patlamasıyla bir son bulurdu. Kucağında balon patlayan şanslı çocuk sırılsıklam olur oyundan elenirdi. Islak fare diye kendisiyle dalga geçilmesinden kurtulamazdı. Annesinden ve babasından yiyeceği azar da cabasıydı.
Hemen yeni bir balon su ile doldurulur ve oyuna tekrar başlanırdı. Kucağında sulu balon patlayan oyundan elenir, oyun tek kişi kalıncaya ve oyunu biri kazanıncaya kadar devam ederdi. Geride biri kuru diğerleri ıslak ve onların birbirleriyle alaylı gürültüleri kalırdı.
Yaz sıcaklarında ıslanarak bizi serinleten bu oyun sonunda kimi zamanlar üzerimdeki giysileri dışarıda boş bir arazide kuruttuktan sonra eve gittiğimi halen hatırlarım.(yazan:Kenan Bilgili)

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile