Asya

Kastamonunun gezilecek görülecek yerleri

Bu konu Asya tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Asya
Asya
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 5005
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 10:22

Kastamonunun gezilecek görülecek yerleri

Kara Gözlü
Kastamonunun gezilecek görülecek yerleri
Kastamonuda gezilecek yerler

Şeyh Şabanı Veli Türbesi ve Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi

Dergah Evleri: Cami ile aynı tarihte yaptırıldığı dünüşülen dergah, Sultan Abdülmecid’in emriyle tamir edilmiş ve külliyeye çevirilmiştir.
Müze: Müze olarak kullanılan binada Hz Pir’in özel eşyaları, dini eşyaları ve Kastamonulu hattatların eserleri sergilenmektedir.
Cami: Seyyid Sünneti Efendi tarafından yaptırılan cami Sultan 3. Murad’In hocası ve müridi Şuca Efendi tarafından bugünkü haline getirilmiştir.
Türbe: Ömer Kethuda, Ulema ve halkın katkılarıyla tamamlanmış olan türbeye Vezir Kurşuncu zade tarafından doğu tarafına açılan bir kapıyla harem bölümü eklenmiştir.
Kütüphane: Türbe ile aynı tarihte inşaa edilen kütüphane günümüzde ibadethane ve dernek olarak kullanılmaktadır.

[IMG]http://img840.imageshack.us/img840/3346/seyhsabanivelikulliyesi.jpgdolunay

Arkeoloji Müzesi
Merkezde yer alan bina İttihat ve Terakki kulübü olarak yapılmış 1921 yılında İstiklal Mahkemesi olmuşt ardından ise Türk Ocağı, Halk Fırkası ve Kastamonu gençlik binası olarak kullanılmış.

Etnografya Müzesi
Sivil mimari örneği olan Livapaşa Konağı günümüzde Etnografya müzesi olarak kullanılmaktadır.
Üst katı müze ev olarak kullanılan konakta gelin odası, oturma odası, baş oda, erkek ve kadınların günlük odaları ve misafir odası bulunur ve etnografik eserler sergilenir.
Orta katında ise ahşap eserler, dokumalar, giysi ve silahlar sergilenir.

Kastamonu Kalesi

[IMG]http://img441.imageshack.us/img441/9863/kastamonukalesi.jpgdolunay

Kentin en görkemli ve eski yapılarından biri Kastamonu Kalesi.Bizans ve beylikler dönemini yansıtan kalenin temel kısmı Bizans mimarisine aitken, üst bölüm Candaroğulları beyliğine ait.

Zımbıllı Tepe Höyüğü
Romalılar tarafından eyalet merkezi olarak inşaa edilmiş bu antik kent ve yapılan arkeolojik kazılarda o döneme ait pek çok eser ve mozaik bulunmuş.

Cide
Eşsiz upuzun bir sahil, Gideros, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey kumsalları…
Aydos ve Şaraltı koyları civarda bulunabilecek en güzel koylar.Etrafında rahatça konaklamanızı sağlayacak pek çok tesisde mevcut.
Çevrede ise sizi bir anlığına bile olsa geçmişe taşıyacak olan pek çok kale var.Ayrıca eğer edebiyat sevenlerdenseniz Rıfat Ilgaz’ın doğduğu evi de görmek isteyeceksinizdir.

Abana
Kastamonu sahil ilçelerinden biri de Abana ve turistleri en çok cezbeden yer.
Yemyeşil bir doğa, kumsallar ve gece hayatı sevenler için capcanlı bir gece hayatı.
Pek çok konaklama alternatifi mevcut Abanada. Rahatına düşkünler için oteller, macera severler içinse çadırlarında geçirecekleri bir gece için camping alanları…
Bütün bunları birarada sunuyor Abana sizlere…

Ilgaz Dağı Milli Parkı
İki şehri ayıran dağ Ilgaz…
Çankırı ve Kastamonu il sınırları içinde bulunan Ilgaz Milli Parkı yaz aylarında yürüyüş sevenler için uzun bir yürüyüş parkuru, kışın ise kayak severler için hoş bir kayak merkezi sunuyor.
Milli Park’ın yolları trekking için spor severleri bekliyor..
Dinlenmek, doğayla iç içe bir yemek isteyenler için ise Baldıran Vadisi’nde bulunan alabalık tesisleri en uygun yer olacaktır.

Nasrullah Camii
Merkezde bulunan camii, Osmanlı Döneminin ilk camisidir. Kesme ve moloz taştan yapılmış, son kısımda 7, ana mekanda ise 9 tane kubbesi vardır minaresi ise camiden ayrı olarak inşaa edilmiştir.

Evkaya Mezarları
Güneyde kalan mezarlarda 3 oda bulunmakta ve milattan öncesine ait oldukları düşünülmektedir.

Atabey Camii
Kentin ortasında bulunan camii, 140 tane ahşap sütun üzerine inşaa edilmiş. Ana bina Canaroğullarının eseri olup, minaresi tek şerefeli ve Selçuklu eseridir.

Yılanlı Darüşşifası
Çobanoğulları döneminde yaptırılmış batı tarafındaki duvarına beyaz mermer üzerine yılan motifleri işlenmiş olan yapının yılanlı adıyla bilinmesinin sebebide mermer üzerindeki yılan motifleridir.
Osmanlı’nın son dönemlerine doğru ise bina Kadiri tekkesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Ilgarini Mağarası
Pınarbaşı yakınlarında bulunan mağara 1.250 metrelik yüksekliğe, 250 metre derinlik ve 58 metre uzunluğa sahip. Mağaradaki sarkıt ve dikitler, 1 milyon yıl öncesine ait ve içeride tarihi yerleşmeler var.
Korunaklı bir yapı olan mağara, duvarlarla korunmakta ve duvar sonunda yerleşim alanı bulunmakta.

Tosya
Pirinciyle ünlü bu ilçede Devrez Çayının kıyısında çeltik tarlaları yer alır. Civarda pirinç yemeklerinin sunulduğu pek çok lokanta bulmak mümkün. Abdurrahman Cami Tosya’nın tarihi yapılarından biri. Dipsiz Göl turistlerini doğal güzelliği ile büyülüyorken, çevre ise ziyaretçilerinin içini ferahlatacak ve şehrin gürültüsünden uzaklaştırıp, dinlendirecek ormanlarla kaplı.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile