Ansiklopedi

Nasıl Uzman Çavuş Olunur, Nasıl Uzman Çavuşluk Yapılır

Bu konu Ansiklopedi tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ansiklopedi
Ansiklopedi
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4417
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:56

Nasıl Uzman Çavuş Olunur, Nasıl Uzman Çavuşluk Yapılır

NotuiteSane
Nasıl Uzman Çavuş Olunur ?

Nasıl Uzman Çavuşluk Yapılır ? Uzman Çavuşluk İle İlgili Gerekli Bütün Yararlı Bilgiler.
[IMG]http://www.gelsinler.net/wp-content/uploads/2019/07/rutbeler_8-159×300.jpgdolunay
Uzman Çavuşluk Hakkında Gerekli Tüm Bilgiler

Nasıl Uzman erbaş olabilirim ? Nasıl uzman erbaş Olunur ? Kimler uzman erbaş Olabilir ? uzman erbaş olmak için gerekenler ? uzman erbaş olabilme şartları nelerdir ? gibi bütün sorulara cevap burada.
Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı komando uzman erbaş alımı için duyuru yaptı.
Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Başbuğun açıkladığı profesyonel ordu için ilk adım atıldı. Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı komando uzman erbaş alımı için duyuru yaptı. Dağ arslanları olarak da adlandırılan bu profesyonel komandolar yaklaşık 2 bin YTL maaş alacak
Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadelede etkin görev yapacak profesyonel ordu için ilk adımı attı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı, komando tugaylarında görevlendirilecek uzman erbaş alımı için harekete geçti. Her iki komutanlığın internet sitesinde yapılan duyuruda, uzman erbaş olma şartları tek tek sıralandı.
Buna göre, askerliğini hâlâ Özel Harekat Tabur Komutanlıkları ile Komdando Er Eğitim Birliklerinde komando olarak yapan ve terhis süresi 3 yılı geçmeyen kişiler uzman erbaş olmak için başvuruda bulunabilecek. TSKda Dağ arslanları olarak da adlandırılan, komando uzman erbaş olmak için en az lise ve dengi okul mezunu olmak gerekiyor. Uzman erbaşların görev tazminatları ile birlikte 2 bin YTLye kadar maaş almaları bekleniyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelede profesyonel yapıya geçeceğini, ilk kez Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ 27 Haziran 2007 Çarşamba günü Eğirdirde açıklamıştı.
2 bin YTL maaş
Geniş özlük haklara sahip olan uzman erbaşlar, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanununa göre göreve başlayacak. Uzman çavuşlar 10. derecenin birinci kademesinden, uzman onbaşılar ise 11. derecenin birinci kademesinden göreve başlatılacak.
Uzman erbaşlar lojmanlardan yararlanabilecek, askeri hastanelerde eş ve çocukları ile ücretsiz tedavi görebilecek, Silahlı Kuvvetler tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği alabilecek. Uçuş ve paraşüt hizmetlerinde görevlendirilendirilecek uzman erbaşlar Silahlı Kuvvetler hizmet tazminatına ek olarak, aylık uçuş ve atlayış tazminatı alacaklar. Uzman erbaşların alacakları görev tazminatlarıyla birlikte 2 bin YTLye

Kaynak: gelsinler.net

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile