memoli

Gazi Hakları – Devletçe Gazilere Tanınan Hak Ve Menfaatler

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 8:26

Gazi Hakları – Devletçe Gazilere Tanınan Hak Ve Menfaatler

YaReN
GAZİ HAKLARI

DEVLETÇE GAZİLERE TANINAN HAK VE MENFAATLER
1. Şeref aylığı.

2. Ücretsiz sağlık hizmeti. (İlaç katkı payı verilmemektedir)

3. Devlet Demiryollari ve Deniz Yollari İç hat seferlerinden ve Belediye vasıtalarından kendisi ve eşi ücretsiz seyahat etmek.

4. Meskenlerde tüketilen elektrik bedellerinden %40 indirim hakkı ile bazı Belediyelerde su bedellerinden yapılan indirimden istifade etmek.

5. 2177 sayılı yasa gereği Gazi çocuklarının Devlet Yurtlarından ücretsiz istifade etmelerini sağlamak.

6. İş bulunmasında öncelik vermek.

7. Askeri Hastane misafirhanelerinden yararlanmak.

8. Tören elbisesi temini (MSB ve özel gayretlerle).

9. Devlet törenlerinde protokole alınma.

10. Vefat Eden Muharip Gazi için bir manga asker ile D Tipi Askeri Cenaze Töreni düzenlenmesi ve Mezarlığı olan yerlerde ücretsiz mezar ve üst yapı temini.

11. Gençlik ve Spor Müdürlügüne ait tesislerdeki Spor müsabakalari, Devlet Müzeleri ve Devlet Tiyatrolarina ücretsiz giriş imkanından istifade etmek.

12. Emekli Sandığı sosyal tesislerinden faydalanmak.

13. Gazinin ölümü halinde bu hak ve menfaatler eşine intikal etmekte, eşinin de ölümü halinde muhtaç kızına ve erkek çocuğuna intikal için kanuni çalışmalar halen sürdürülmektedir.

14. İstiklal Savaşı Gazileri ile yatalak hastalarımıza ve eşlerine Genelkurmay Başkanlığı aracılığıyla evlerinde tedavi imkanı sağlamak.

15. Başkent Üniversitesi Hastanelerinden %50 (KDV Hariç) indirimden istifade etmek. (Gazinin kendisi, eşi ve çocukları)

16. Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan Burs almak isteyen Gazi çocuklari; beyanlarina uygun belgeleri süreleri içerisinde göndermeleri halinde, 1008 puan üzerinden degerlendirmeye tabi tutularak, öncelikli olarak islemleri yapilmaktadir. 1008 Puana göre, Gazi çocuklarinin Burs almalari kesin görülmektedir.

17. Basbakanlık Toplu Konut İdaresi Baskanlığınca (TOKI) Türkiye genelinde yaptirilan ve satisa sunulan konutlar için basvuru sayisina göre Gazilere kontenjan ayrilmakta ve gerek görüldügü taktirde kura ile hak sahipleri belirlenmektedir.

18. Gazilerimiz, Başbakanlık genelgesi (2006/16) gereğince; eşleri, anne ve babaları ile çocukları kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerden, bu kurum ve kuruluşların kendi personeline uyguladığı ücret tarifesine göre yararlandırılmıştır.

Kaynak: muharipgaziler.org.tr

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile