Didem

Şehit Çocuklarına Ayrılan Ödenek Miktarı, Güncel Konular ve Haberler Güncel Konular

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:49

Şehit Çocuklarına Ayrılan Ödenek Miktarı, Güncel Konular ve Haberler Güncel Konular

Hayat…
Şehit Çocuklarına Ayrılan Ödenek Miktarı, Güncel Konular ve Haberler Güncel Konular
Malul ve şehitlerin eğitimine devam eden çocuklarına ödenen kişi başı yıllık yardım miktarları belli oldu.

[IMG]http://www.ressimyukle.com/images/968_canvas.pngdolunay

Malul ve şehitlerin eğitim öğretimine devam eden çocuklarına, her yıl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen Eğitim-Öğretim yardımlarının 2019-2019 yılına ait kişi başı yıllık yardım miktarları belli oldu.

5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu’nun Ek 79. Maddesi kapsamında bulunan malul ve şehitlerin eğitim ve öğretime devam eden çocuklarına yapılan yıllık yardım miktarı belli oldu.

Buna göre 2019-2019 eğitim yılına ait tutarı kişi başına yıllık İlköğretim (1-8. Sınıflar için) 891 TL, lise için bin 337 TL, Yüksekokul için bin 783 TL olarak tespit edilmiş olup, kapsama dahil 13 bin 917 öğrenciye toplam 15 milyon 310 bin 94 TL ödeme yapılacak.
Hak sahiplerine, eğitim öğretim yardımları, Eylül ayından Aralık ayı sonuna kadar SGK kayıtlarına geçecek şekilde dilekçe ile gönderecekleri öğrenci belgelerine istinaden başvurularını izleyen ay içinde ödemesi yapılacak.

Buna göre, aylıklarını Halk Bankası şubelerinden alanlara ait eğitim öğretim yardımı ödemeleri, yine aynı banka şubesine, aylıklarını Halk Bankası dışındaki banka, finans kurumları ve PTT aracılığı ile alanlara ait eğitim öğretim yardımı ödemeleri ise, Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile on-line olarak yapılacaktır.

Alıntı

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile