Didem

Dindar erkeklere ilgi duyuyorum…

Bu konu Didem tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Didem
Didem
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 3434
Yanıt Sayısı: 0
19 Mayıs 2021, 9:49

Dindar erkeklere ilgi duyuyorum…

Rosalinda
Dindar erkeklere ilgi duyuyorum…

[IMG]http://www.bugun.com.tr/newsFiles/1/1/1/0/1/0/0/0/0/1/1/0/0/0/1/1/file/118982.jpgdolunay

SORU: Eşim dindar olmadığı için dindar beylere karşı ilgi duyuyorum. Bu halimden nefret ediyorum. Bu duyguyu nasıl aşacağım? çok üzülüyorum. (Rumuz: Fethiye)

CEVAP: (MEHMET PAKSU) Üzülmeye hiç gerek yoktur. Telafisi ve tedavisi kolay bir mesele. Bir kere bu halden rahatsızlık duyuyorsunuz, kalben ve aklen kabul etmiyorsunuz, vicdanınız sızlıyor, içiniz daralıyor, böyle bir düşünceyi kendinize yakıştıramıyorsunuz, nefret ediyorsunuz. Çünkü inancınıza aykırı, ahlaki anlayışınıza ters, günahından çekiniyorsunuz, ruh dünyanızda böyle bir sorun yaşamaktan dolayı ciddi bir ikilem içindesiniz.

Mesele bütünüyle his/heves boyutunda kalmış, sadece sıradan bir eğilimden ibaret, bir takıntı, biraz da özenti ve anlamsız bir beklenti biçiminde duruyor. Bu bir hüküm ve karar değil gerçekleşmesi imkân dışı hayali bir rahatsızlıktır. Hislerinizden şikâyetçi olduğunuza, üzüldüğünüze göre sorun doğrudan doğruya nefisten kaynaklanan bir dürtü, şeytandan gelen bir vesvese, sizin dışınızda var olan bir evham.

Gerçekçi olursanız, kısa sürede bu dertten kurtulursunuz. Bir kere eşinizden boşanacak haliniz yoktur. İki çocuğu bırakıp da dindar birisiyle evlenmeyi aklınızdan geçirecek de değilsiniz. Bunu zaten yapmazsınız, kimseye açamaz ve hayata geçiremezsiniz.

Bunun için öncelikli olarak bunun şeytani bir düşünce olduğunu bilin, içinizden atmaya, kalbinizden silmeye çalışın.

"Allah bana böyle birisini uygun ve layık görmüş" deyin, eşinizle kanaat edin. Manevi paylaşımınızı arttırmanın yollarını araştırın, varsa kötü alışkanlıklarını azaltmaya, vazgeçirmeye çalışın, istediğiniz kıvamda olmasa da dindarlığa özenmesini, dindar olmasını kabullenmesini temin edebilirsiniz.

Hidayet Allah’tandır, sonucu Allah yaratır, duayı Allah kabul eder, Allah’tan ümit kesilmez, "Eşiniz dindar olmaz" diye bir kural yoktur. Bunun için ısrarla, sabırla ve duanızın kabul edileceğine inanarak sürekli Allah’a yalvarın.

Kalpleri Allah çevirir, insanı Allah değiştirir, yeter ki sağlam durun, vesvese tozlarına aldırmayın. Bir de sürekli şeytanın şerrinden Allah’a sığınarak Allah’tan yardım isteyin.

Bugün Gazetesi


—>: Dindar erkeklere ilgi duyuyorum…

berfin88
Rabbim hidayet versin…

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile