Azize

Bilgisayarım Açılışta Yeniden Başlıyor!

Bu konu Azize tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Azize
Azize
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 8698
Yanıt Sayısı: 0
20 Mayıs 2021, 10:33

Bilgisayarım Açılışta Yeniden Başlıyor!

DOLUNAY
Bilgisayarım Açılışta Yeniden Başlıyor!

Tanım: Bilgisayar açılırken her şey düzgün. Ne zaman ki işletim sistemi yüklenmeye başlıyor, birden bire bilgisayar yeniden başlıyor.
Muhtemel Sorun: Akla iki adet sorun geliyor. Birincisi, eğer Service Pack 2 yüklü (veyan yeni yüklenmiş) Windows XP kullanıyorsanız eski bir sürücünün Service Pack 2 ile olan uyumsuzluğu nedeniyle bu sorun yaşanıyor olabilir. Diğer taraftan, sorunlu bellek modüllerinin bu tür tepkiler verdikleri de bilinmektedir.
Çözüm Adımları: Eğer bu sorun yeni SP2 yüklenmiş bir makinede oluşuyorsa, donanım sürücülerinizden bazıları SP2 ile bir uyumsuzluk gösteriyor demektir. Bunu çözmenin yolu biraz fazla zaman alabilecektir. Zira eğer donanımında değişiklik olmamış bir sisteme SP2 yüklediyseniz sorunlu sürücüyü teşhis etmeniz daha zor olacaktır; fakat SP2 ardından yeni bir parça eklediyseniz tetkiklere başlamak için ilk şüpheliniz hazır demektir.
SP hatasını gidermek için atılacak ilk adım SP2yi sistemden kaldırmak olmalıdır. Sistem açılmıyorsa bu işlemi ancak bilgisayarı Güvenli kipte açarak yapabiliriz. Güvenli kipte açmak için bilgisayar açıldıktan sonra F8 tuşu ile gerekli menüye gelebilirsiniz. Buradan Windowsu güvenli kipte başlat seçeneğini seçtiğinizde sistem düzgün şekilde açılacaktır. SP2nin güzel yanlarından bir tanesi, kesinlikle yarattığı muhtemel sorunlar öngörülerek kendisini kaldırabilecek bir yedeği her hâlükârda hazırlaması olarak karşımıza çıkıyor. Program ekle/kaldır kısmından Service Pack 2yi kaldırıp makinemizi yeniden başlatalım. Artık sistem sorunsuz şekilde çalışmaya devam edecektir. Bu fırsattan istifade biz de sorunlu sürücüyü teşhis edebilir, SP2 ile uyumlu olanını yükleyebiliriz. Eğer bu işlem uzayacak gibiyse (ki elimizde olası şüphelilerin bir listesi her zaman olsa da teşhis ve tedavi her zaman kısa sürmeyecektir) sistemimize gerekli yazılımsal takviyeyi yapmalıyız: Güvenlik duvarı kurmak, SP1 kurmak gibi. Aksi takdirde başımıza daha farklı dertler alabiliriz.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile