memoli

Göz Tansiyonu Sebepleri Ve Tedavisi

Bu konu memoli tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
memoli
memoli
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 10876
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 9:48

Göz Tansiyonu Sebepleri Ve Tedavisi

Hayat…
Göz Tansiyonu Sebepleri Ve Tedavisi

göz tansiyonu belirtileri – göz tansiyonu kaç olmalı – göz tansiyonu neden olur – göz tansiyonu nedir – göz tansiyonu tedavisi

Göz Tansiyonu – Glokom: Göz Tansiyonu, Glokom olarak da bilinir, göz içindeki sıvı basıncının, görme yeteneği için gerekli olan göz sinirine zarar verecek düzeyde olması durumuna denir. Tedavi edilmediği takdirde görme kaybına neden olabilen Göz Tansiyonu, tüm dünyada kalıcı görme kaybına en fazla neden olan hastalıktır.

Göz Tansiyonunun Nedenleri: Glokom, göziçi sıvısını dışarı boşaltan kanallarda yapısal olarak tıkanıklık oluşması veya sonradan bazı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkar. Göziçi sıvısının yeterli boşalamamasına bağlı olarak göz içinde basınç yükselir ve yükselen göziçi basıncı da görmeyi sağlayan göz siniri hücrelerinin beslenmesini engeller. Göz siniri hücreleri yükselen göziçi basıncı nedeniyle hasar görerek yavaş yavaş öldükçe çevreden merkeze doğru görme kaybı ortaya çıkar. Hücrelerin tümü öldüğü zaman kalıcı total görme kaybı oluşur.

Göz Tansiyonunun Tedavisi: Glokomun neden olduğu hasar ve görme kaybı geri döndürülemez olduğundan, Göz Tansiyonu Tedavisi hastalığın ve görme kaybının ilerlemesini durdurmaya yöneliktir. Tedavide ilaç tedavisi, lazer tedavisi ve cerrahi tedavi olmak üzere 3 yöntem uygulanmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

İlgili Diğer Konular
  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile