Ansiklopedi

İthalat İhracat Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu Ansiklopedi tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
Ansiklopedi
Ansiklopedi
ADMINISTRATOR
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4417
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:52

İthalat İhracat Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
İthalat İhracat Programı – Meslek Tanıtımları

Dışalım ve dışsatım konularında akademik bilgiye sahip eleman yetiştirir. Şirket ihracat – ithalat birimlerinde, malların satışını, alımını planlar ve denetler. Muhasebe verilerini kaydeder ve yöneticilere sunar. Bunun dışında malın pazarlanması için organizasyonlar düzenler. İthalat-İhracat Mezunlarının iş bulma imkanları geniş olduğu söylenebilir.

Meslek İçeriği: Uluslararası mal alım-satımı için bağlantılar kurar, gerekli sözleşmelerin yapılmasını sağlar, Yurt dışından satın alınan malların zamanında gelmesi için işi sürekli olarak takip eder, Yurt dışına satılacak malların (ihraç mallarının), gideceği ülkedeki firmaya zamanında ve istenilen şekilde teslimini gerçekleştirir, Yurt dışından alınan malın parasının (bedelinin) sözleşmeye uygun olarak ödenmesini ve yurt dışına satılan malın parasının da zamanında tahsil edilmesini sağlamaya çalışır, Dışalım ve dışsatımla (ithalat ve ihracat) ilgili yasa ve yönetmelikleri sürekli izler

Eğitim Süresi ve İçeriği: İthalat ve ihracat alanında üniversitelerde verilen eğitimin süresi 2 yıldır.
[m]
Eğitim süresince, İktisat, İşletme, Muhasebe , Temel Hukuk, İthalat Tekniği, Bilgi İşlem Kamu Maliyesi, Ticaret Hukuku, Uluslararası İktisat, İhracat Tekniği, Vergileme Tekniği, İstatistik, İthalat Mevzuatı, Finansman Teknikleri, Kambiyo İşlemleri, Gümrük Mevzuatı, Uluslar arası Pazarlama, Türkiye Ekonomisi, Dış Ticaret İngilizcesi, Dış Ticaret Muhasebesi, İhracat Mevzuatı, Gümrükleme İşlemleri, İthalat-İhracat Finansmanı, Dış İşlemlerde Teşvikler, Güncel Dış Ticaret Sorunları vb. dersler verilmektedir.

Çalışma Koşulları İş İmkanları: İthalat-ihracat meslek elemanları büroda çalışırlar. Zaman zaman iş takibi için seyahat etmeleri gerekebilir. İş genellikle oturarak yürütülür.

Bu meslek elemanları ithalat-ihracatla uğraşan tüm işyerlerinde iş bulabilirler. Yabancı dil bilgisi çok iyi olanların iş bulma sorunu yoktur. Bankaların kambiyo bölümü meslek elemanlarının çalışabileceği yerlerdir. Avrupa Birliğine girildiğinde bu meslek elemanlarına olan talebin artacağı düşünülmektedir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile