aile

Et Endüstrisi Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Et Endüstrisi Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
Et Endüstrisi Programı – Meslek Tanıtımları

Program kasaplık hayvanların kesimi, gereksinimlerine göre parçalanması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi konularda tekniker yetiştirir. Mezunlar kamuya ait et kombinaların da veya özel işletmelerde iş bulabilirler.

Et Endüstrisi Programının Amacı : Et endüstrisi programının amacı et, özellikle beyaz et üreten sektörde çalışacak ara elemanları yetiştirmektir.

Et Endüstrisi Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Et endüstrisi programında kanatlı hayvan anatomisi, mikrobiyoloji, hijyen, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, beyaz et tekniği, kesim teknikleri, et ürünleri, yan ürünlerin değerlendirilmesi, balık hastalıkları, pazarlama gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmaktadır.
[m]
Et Endüstrisi için Gereken Nitelikler : Et endüstrisi programında okumak isteyenlerin biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, bedence sağlam kimseler olmaları gerekir. Girişimci ve yaratıcı kişilerin meslekte başarılı olma şansı daha fazladır.

Et Endüstrisi Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Et endüstrisi programını bitirenlere “Et Teknikeri” ünvanı verilir. Et Teknikeri büyük ve küçükbaş hayvanlardan, kanatlılarda ve balıklardan elde edilen etlerin, koşullarına ve müşteri isteklerine uygun olarak parçalanması, parçalardan sucuk, sosis, köfte gibi et ürünlerinin üretimi, bunların korunması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi işlerin planlanmasını ve yürütülmesini sağlar.

Et Teknikerinin Çalışma Alanları : Mezunlar özel sektöre ait, kırmızı ve beyaz et işleyen işletmelerde görev alabildikleri gibi, kendi işletmelerini de kurabilirler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile