aile

Patoloji Laboratuvar Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Patoloji Laboratuvar Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
Patoloji Laboratuvar Programı – Meslek Tanıtımları

Patoloji laboratuvarı programının amacı, hastalıklı dokuların incelendiği patoloji laboratuvarlarında çalışacak ara elemanları yetiştirmektir. Patoloji laboratuvar teknikeri devlete ve özel kuruluşlara ait hastanelerde, özel patoloji ve histoloji laboratuvarlarında, adli tıp kurumlarında görev alabilirler.

Patoloji Laboratuvar Programın Amacı : Pataloji laboratuvar programının amacı, hastalıklı dokuların incelendiği patoloji laboratuvarlarında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Patoloji Laboratuvar Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Patoloji laboratuvar programında kimya, biyoloji, biyokimya alanı ile ilgili derslerden başka laboratuvar teknolojisi ile ilgili dersler de okutulur ve uygulamalar yaptırılır.

Patoloji Laboratuvar için Gereken Nitelikler : Patoloji laboratuvar programına girmek isteyenlerin kimya ve biyolojiye ilgili ve bu alanlarda başarılı, dikkatli, sorumlu ve kapalı yerlerde çalışmaktan hoşlanan kimseler olmaları gerekir.
[g]
Patoloji Laboratuvar Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Patoloji Laboratuvar programını bitirenlere “Patoloji Laboratuvar Teknikeri” ünvanı verilmektedir. Patoloji laboratuvar teknikeri, patoloji laboratuvarlarında insan ve hayvan dokularının ve sıvılarının mikroskobik incelemeye hazır hale getirilmesine kadar gerekli işlemleri yapar, bunun için gereken teknolojiyi kullanır.

Patoloji Laboratuvar Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Patoloji laboratuvar teknikeri, devlete ve özel kuruluşlara ait hastanelerde, özel patoloji ve histoloji laboratuvarlarında, Adli Tıp kurumlarında görev alabilirler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile