aile

Uzay Mühendisliği Bölümü – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Uzay Mühendisliği Bölümü – Meslek Tanıtımları

Fidan
Uzay Mühendisliği Bölümü – Meslek Tanıtımları

Uzay Mühendisliği Programının Amacı : Uzay bilimleri ve teknolojisi programının amacı, uzay bilimleri ve uzay teknolojisi konusunda eğitim ve araştırma yapmaktır.

Uzay Mühendisliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Uzay bilimleri ve teknolojisi programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda, başta matematik, fizik ve astronomi konuları ile ilgili dersler olmak üzere, uzay teknolojisi ile ilgili dersler okutulmaktadır.

Uzay Mühendisliği için Gereken Nitelikler : Uzay bilimleri ve teknolojisi programında başarılı olmak için, üstün bir akademik yeteneğe sahip olmak, fizik ve astronomi konularına ve bilimsel araştırmalara ciddi bir ilgi duymak gereklidir.

Uzay Mühendisliği Mezunlarının Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları işler : Uzay bilimleri ve teknolojisi programını bitirenlere “Uzay Mühendisi” unvanı verilmektedir. Uzay mühendisleri hava ve uzay araçlarının tasarımı ve yapımı, bunların uzaya gönderilmesi, araçların yerden izlenmesi, araçlarla haberleşme vb. işleri yaparlar.

Uzay Mühendislerinin Çalışma Alanları : Uzay mühendisleri Aselsan, Roketsan, TÜBİTAK ve Marmara Araştırma Enstitüsü gibi kuruluşlarda görev alabilirler. Uzay mühendislerinin iş bulma şansı ülkemizin uzay araştırmalarında ilerlemesine bağlı bulunmaktadır.
[g]
Mesleğin İçeriği: Sivil ve askeri kuruluşlarda; Yer çevresinde yörüngeye konulacak insanlı ve insansız uydu ve diğer uzay araçları ile bunları yörüngeye koyacak roketler üzerinde araştırmalar ve deneyler yapar, Uydularla haberleşme amacıyla çalışmalar yapar, Bunun yanında, akademik kuruluşlarda şu proje ve endüstriyel faaliyetleri yürütür: Sayısal akışkanlar dinamiği olanaklarının geliştirilmesi,
Dış yapı-gövde aerodinamiği etkileşimi,
Yapay zeka geliştirme,
Hava-uzay elektroniği ve optik sistemler,
Telemanipülatör tasarımı ve kontrolü,
Lazer ile ölçüm ve izleme sistemleri,
Uydu dinamiği ve kontrolü ,
Paralel ve gerçek zamanda veri işleme,
Robot tasarımı ve robot teknolojileri,
Uydu izleme anteni vb,
Gerçek zamanlı yapay zeka yazılım araçları,
Robot projesi danışmanlığı.

Eğitim Süresi ve İçeriği: Meslek eğitim süresi 4 yıl olup, yabancı dil hazırlık sınıfı okunması durumunda 5 yıl eğitim görülmektedir. Eğitim süresince mühendislik dersleri ağırlıklı bir eğitim verilmektedir. Teorik eğitimin yanı sıra laboratuar çalışmaları oldukça yoğundur.

Öğrenciler ilk yıl; Matematik, Cebir, Fizik, Uzay Mühendisliğine Giriş gibi temel dersleri alırlar. İkinci sınıftan itibaren ise doğrudan uzay mühendisliğine yönelik dersleri almaya başlarlar.
Ders konuları; Temel Bilimler, Temel Mühendislik, Temel Bilgisayar ve Programlama, Yapı, Akışkanlar, Elektronik ve Haberleşme, Yapay Zeka, Uzay Çevresi, Uydu ve Roketler hakkındadır.

Lisans ders programındaki belli başlı temel dersler şunlardır; Matematik, Fizik, Kimya, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, İletişim Sistemleri, Uzay Mühendisliği, Mukavemet, Mekanik, Astronomi, Yabancı Dil ile diğer mühendislik dersleri.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile