aile

Radyoloji Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Radyoloji Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
Radyoloji Programı – Meslek Tanıtımları

Radyoloji programı hekim tarafından x-ışınlarının gerek hastalığı tanısı (teşhis) gerekse tedavisinde kullanılması için yürütülen çalışmalarda ihtiyaç duyulan yardımcı elemanı yetiştirir. Radyoloji teknikerleri kamu hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışabilirler. Bugün tıpta teknolojinin yeri giderek artmakta ve ileri teknik aygıtları kullanabilecek iyi yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Radyoloji Programının Amacı : Radyoloji programı hekim tarafından X-ışınlarının gerek hastalığın tanısı (teşhis) gerekse tedavisinde kullanılması için yürütülen çalışmalarda ihtiyaç duyulan yardımcı elemanı yetiştirir.

Radyoloji Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Radyoloji programında öğrenciler matematik, fizik, biyoloji ve kimya gibi temel bilimler; anatomi, fizyoloji gibi temel tıp bilimleri ve radyoloji meslek dersleri alırlar. Ayrıca hastanelerin radyoloji laboratuvarlarında ve bağlı birimlerinde staj görürler.
[m]
Radyoloji için Gereken Nitelikler : Radyoloji programında eğitim görmek isteyen kimselerin alet ve makinelerle çalışmaktan hoşlanan, mekanik konularına ilgili, el ve gözü eşgüdüm halinde kullanabilen, sorumlu ve dikkatli kimseler olmaları beklenir.

Radyoloji Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Radyoloji bölümünü bitirenlere “Radyoloji Teknikeri” ünvanı verilir. Radyoloji teknikeri hastanelerde hastaların hekim tarafından belirlenen şekilde filmlerini çeker; ışın tedavisi gören hastaların cihazlarını hazırlar ve uygular.

Radyoloji Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Radyoloji teknikerleri kamuya ait veya özel hastanelerde çalışabilirler. Bu alanda ihtiyaç duyulan eleman evvelce kurslarla yetiştirilmekteydi. Bugün tıpta teknolojinin yeri giderek artmakta ve ileri teknik aygıtları kullanabilecek iyi yetişmiş elemanlara daha çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Mesleğin İçeriği: Radyoloji (röntgen) teknisyeni olmak isteyenlerin; Göz-el koordinasyonu gelişmiş, Fen alanına özellikle fizik ve biyoloji konularına ilgili, İnsanlarla işbirliği içinde çalışmayı seven, Söylenen veya yazılan talimatları anlayan ve bunları uygulayabilen, Bedence güçlü ve dayanıklı, Gözleri sağlam, dikkatli, sorumlu ve tedbirli, Güler yüzlü ve sabırlı kimseler olmaları gerekir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile