aile

Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü – Meslek Tanıtımları

Fidan
Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü – Meslek Tanıtımları

Bilgisayar Öğretmenliği Programında okul programlarındaki elektronik ve bilgisayar konuları ile ilgili bilgi, beceri, tutum ve davranışlar için gerekli mesleki eğitimle beraber öğretmenlik formasyon eğitimi verilerek meslek dersi öğretmenleri yetiştirilmektedir.

Mesleğin İçeriği: Bilgisayar ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına, hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafından onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir.

Bilgisayar öğretmeni, bu program çerçevesinde, Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar, Sorumlu olduğu atölye, laboratuar, işlik vb. yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar.) Kendisine ayrılan ders saatlerinde çalışma planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler, Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne yardımcı olur, İşletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder, Çevresindeki sanayi kuruluşları ile işletmelerdeki gelişmeleri izler, ihtiyaçları saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur, Nöbetçi olduğu günlerde, okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar, Sınıf öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.
[g]
Bilgisayar Öğretmeninin Sahip olması Gereken Özellikler: Bilgisayar öğretmeni olmak isteyenlerin; Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, Matematiğe ve mantık disiplinlerine karşı ilgili ve bu alanda başarılı, sistematik davranabilen, el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen,İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, girişimci, yaratıcı kimseler olmaları gerekir.

BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI:

Bilgisayar sistemlerini yapısı, tasarımı, geliştirilmesi ve sistemlerin kullanımı konularında çalışacak, araştırma yapacak elemanlar yetiştirilir. Üstün bir sayısal güce sahip olma yanında, dikkatli, sabırlı, yaratıcı kişilik özelliklerine ihtiyaç vardır. Sistem çözümleyici ve uygulama programcısı ve yazılım programı yapan kuruluşlarda öğreticilik görevi yaparlar.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile