aile

Bilgisayar Donanımı Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Bilgisayar Donanımı Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
Bilgisayar Donanımı Programı – Meslek Tanıtımları

Bilgisayar Donanımı programının amacı, bilgisayar sistemlerinin kurulması, çalıştırılması, bakım ve onarımı alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Bilgisayar donanımı teknikerleri kamu sektörüne ve özel sektöre ait bilgisayar kullanılan bütün kuruluşlarda çalışılabilir. Ülkemizde bilgisayar kullanımı giderek artmakta ve bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Bilgisayar Donanımı Programının Amacı: Bilgisayar donanımı programının amacı, bilgisayar sistemlerinin kurulması, çalıştırılması, bakım ve onarımı alanında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.

Bilgisayar Donanımı Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Bilgisayar donanımı programında matematik, teknik resim, temel elektronik, lojik devreler, elektronik devreler, endüstriyel elektronik, sayısal kontrol, bilgisayar programlama ve mikrobilgisayar gibi dersler okutulur.
[g]
Bilgisayar Donanımı için Gereken Nitelikler : Bu alanda öğrenim görmek isteyen lise öğrencileri kendilerini matematik ve fizik konularında iyi yetiştirmelidirler. Mekaniğe ilgili, şekil yeteneği ve mantığı güçlü kimseler bu alanda başarılı olabilirler.

Bilgisayar Donanımı Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Bilgisayar donanımı programını bitirenlere “Bilgisayar Donanım Teknikeri” ünvanı verilir. Bilgisayar donanımı teknikerleri bilgisayar sistemlerinin kurulmasında, bilgisayar mühendislerinin gözetim ve denetimi altında çalışır, sistemin bakım ve onarımını yapar.

Bilgisayar Donanımı Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Bilgisayar donanımı teknikerleri kamu sektörüne ve özel sektöre ait bilgisayar kullanılan bütün kuruluşlarda çalışabilir. Ülkemizde bilgisayar kullanımı giderek artmakta ve bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile