aile

Bağcılık Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Bağcılık Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
Bağcılık Programı – Meslek Tanıtımları

Bağcılık programının amacı, kaliteli üzüm yetiştirme ve üzümden şarap, sirke vb. Ürünlerin imali konularında çalışacak insan gücünü yetiştirmektir. Bağcılık teknikerleri kamu sektörüne veya özel sektöre ait bağlarda ve şaraphanelerde görev alabilirler.

Bağcılık Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Bağcılık programında zirai botanik, zirai meteoroloji, bağ hastalıkları, asmanın tanımı, toprak bilgisi, bağlarda yabani otlar, şarap ve şıra teknolojisi ve bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır.

Bağcılık için Gereken Nitelikler : Bağcılık programına girmek isteyenlerin biyoloji ve özellikle botaniğe ilgi duymaları ve açık havada çalışmaktan hoşlanmaları gerekir.

Mesleğin İçeriği: Yetiştirilecek üzüm cinsine uygun toprağı ve asmayı seçer, Asmaları aşılar, toprağı gübreler, Asmaları zararlılardan korumak için ilaçlama, zararlı otları temizleme gibi önlemler alır, Üzümlerin toplatılıp, kurutulması için uygun zamanı ve yeri belirler,Üzümleri yaş ve kuru olarak pazarlar, Üzümlerin işlenerek şarap, sirke, şıra, meyve suyu yapılması ile ilgili işleri yürütür
[g]
Bağcılık Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Bağcılık programını bitirenlere “Bağcılık Teknikeri” ünvanı verilir. Bağcılık teknikeri kaliteli üzüm elde etmek için asmaların aşılanması, toprağın gübrelenmesi, asmaların zararlılardan korunması, üzümlerin kurutulması veya işlenerek şarap, sirke, meyve suyu yapılması ile ilgili işleri yürütür. Bağcılık teknikeri ziraat mühendisinin gözetimi ve denetimi altında çalışır.

Bağcılık Mezunlarının Çalışma Alanları : Bağcılık teknikerleri kamu sektörüne veya özel sektöre ait bağlarda ve şaraphanelerde görev alabilirler.

Ülkemizin bir tarım ülkesi olmasına karşın, ne yazık ki ziraat alanında yetişmiş elemanların işe yerleştirilmeleri oldukça güç olmaktadır. Ancak, teknik ziraatın gelişmesiyle bu alanda yetişmiş, bilgili elemanlara ihtiyaç artmaktadır.

Çalışma Ortamı ve Koşulları: Bağcılık teknikeri bazan açık havada, bazan kapalı ortamlarda çalışır. Çalışırken, ziraat mühendisleriyle, gıda mühendisleriyle, meslektaşlarıyla, tüketicilerle iletişim halindedir.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile