aile

Antep Fıstığı Tarımı Ve Teknolojisi Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Antep Fıstığı Tarımı Ve Teknolojisi Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
Antep Fıstığı Tarımı Ve Teknolojisi Programı – Meslek Tanıtımları

Bu bölüm, antep fıstığının yetiştirilmesi, işlenmesi ve değerlendirilmesi konularında çalışacak ara eleman yetiştirilmesini amaçlar. Mezunlar genellikle Gaziantep yöresinde çalışma imkanı bulurlar. Yüksekokulunda bahçe bitkileri ile ilgili bilgilerde verilir.

Antep Fıstığı Tarımı Ve Teknolojisi Programının Amacı : Antepfıstığı yetiştirilmesinde karşılaşılan sorunları çözecek ve tarımsal sanayide çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.

Antep Fıstığı Tarımı Ve Teknolojisi Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Antepfıstığı Tarımı ve Teknolojisi programında matematik, bapçe bitkileri yetiştiriciliği, antepfıstığı çeşitleri, fidan yetiştirme teknikleri, antepfıstığının ekolojik istekleri, antepfıstığı amaçları ve özellikleri, antepfıstığının hasat sonu fizyolojisi, hastalık ve zararlıları, antepfıstığı işleme tekniği gibi dersler kutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.
[g]
Antep Fıstığı Tarımı Ve Teknolojisi Mesleği için Gereken Nitelikler : Antepfıstığı Tarım ve Teknolojisi programında okumak isteyenlerin biyolojiye, özellikle botanik konularına ilgili ve bu alanda başarılı, açık havada çalışmaktan ve bitki üretmekten hoşlanan insanlarla (özellikle çiftçilerle) iyi iletişim kurabilen bedence sağlam ve dayanıklı kimseler olmaları gerekir.

Antep Fıstığı Tarımı Ve Teknolojisi Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Bu programı bitirenlere “Önlisans Diploması” ve “Antepfıstığı Teknikeri” ünvanı verilir. Antepfıstığı Tarım ve Teknolojisi teknikeri ziraat mühendisine yardımcı bir eleman olup Bahçe kurma aşamasında planlamanın yapılması, yetiştirilecek materyalin seçilmesi, yetiştiricilikte sorunların tespiti ve giderilmesi, Antepfıstığının işlenmesi ve pazarlanması konularında uygulamaya yönelik çalışmalar yapar.

Antep Fıstığı Teknikerinin Çalışma Alanları : Antepfıstığı Tarım ve Teknolojisini bitirenlere Tarım Bakanlığına bağlı kuruluşlarda tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde ve ilgili konuda faaliyet gösteren enstitü ile özel kamu ve işletmelerinde çalışabilirler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile