aile

Ambülans ve Acil Bakım Teknisyenliği Programı – Meslek Tanıtımları

Bu konu aile tarafından 3 yıl önce açıldı ve Henüz Cevap Yok.
aile
aile
Bağımlı
Üyelik Zamanı: 3 yıl önce
Konu Sayısı: 4612
Yanıt Sayısı: 0
21 Mayıs 2021, 7:57

Ambülans ve Acil Bakım Teknisyenliği Programı – Meslek Tanıtımları

Fidan
Ambülans ve Acil Bakım Teknisyenliği Programı – Meslek Tanıtımları

Ambulans Ve Acil Bakım Teknisyenliği Amacı, acil bakımı hastane dışında, profesyonel düzeyde verebilecek elemanları yetiştirmektedir. Acil bakım ve ambulans teknikerleri ambulans servislerinde görev alabilirler.

Ambulans Ve Acil Bakım Teknisyenliği Programının Amacı : Ambulans ve acil bakım programının amacı, acil bakımı hastane dışında, profesyonel düzeyde verebilecek elemanları yetiştirmektir.

Ambulans Ve Acil Bakım Teknisyenliği Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Ambulans ve acil bakım programında davranış bilimleri, anatomi, fizyoloji, ambulans servisi, acil yardım ve kurtarma çalışmaları, beden eğitimi ve vücut geliştirme dersleri okutulmakta ve 6 hafta süreli staj yaptırılmaktadır.

[g]

Ambulans Ve Acil Bakım Teknisyenliği için Gereken Nitelikler : Ambulans ve acil bakım programında okumak isteyen kimselerin, insanların duygularını anlayabilen ve onlara yardım etmeye istekli, dikkatli, sorumlu ve acil durumlarda soğukkanlı kimseler olmaları gerekir.

Ambulans Ve Acil Bakım Teknisyenliği Mezunlarının Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Acil bakım ve ambulans programını bitirenler “Tekniker” ünvanı almaya hak kazanırlar. Acil bakım ve ambulans teknikeri acil bakıma ihtiyacı olan kimselerin hastane dışında bakımı ve gerektiğinde bir tedavi kurumuna ambulansla taşınmaları sırasında bakımlarını yapar. Bu elemanlar tıbbi bakımın yanı sıra araç sürücülüğünden de sorumlu olabilirler.

Ambulans Ve Acil Bakım Teknisyenlerinin Çalışma Alanları : Acil bakım ve ambulans teknikerle ambulans servislerinde çalışabilirler.

Konuya Bir Cevap Yazın

  • 14 Kayıtlı Üye
  • 66282 Konu
  • 160 Cevap
  • Son Üye: aile